"Je bent zelf verantwoordelijk voor je succes"

Op 1 september 2011 is de 50-jarige Peter Brouwer gestart als franchisenemer bij HetUitzendBureau.nl, één van de labels van de Flexibility Groep. Voordat Peter als franchisenemer begon, was hij 7 jaar sales manager in Saoedi Arabië. Tijd voor een interview met deze ervaren franchisenemer.

De Flexibility Groep is een landelijke uitzendorganisatie met 8 labels en ruim 100 franchisenemers. “De franchiseformule is uitstekend georganiseerd en voldoet aan alle wet- en regelgeving”, antwoordt Peter op de vraag waarom hij destijds voor HetUitzendBureau.nl heeft gekozen. “Zo dragen wij er altijd zorg voor dat onze medewerkers (uitzendkrachten) krijgen waar zij recht op hebben. Een uitzendkracht kan bij ons nooit en te nimmer zeggen dat hij of zij niet voldoende vergoeding heeft gekregen voor de geleverde arbeid.”

Gestage groei

Bij Peter op kantoor, aan de Wattstraat in Zoetermeer, zijn 2 medewerkers in dienst: 1 op het commerciële vlak en 1 administratief ondersteunend. Het is duidelijk dat de ondernemer de afgelopen jaren een gestage groei heeft meegemaakt met HetUitzendBureau.nl Zoetermeer, hij hoopt binnen nu en enkele jaren nog een vestiging te kunnen openen.

Win-winsituatie

Op de vraag wat zijn ervaringen als franchisenemer tot nu toe zijn, reageert Peter: “Heel goed en zeer professioneel. Mijn collega-ondernemers die hetzelfde doen als ik - hard werken en met veel plezier - denken hier net als ik over. Kortom: samenwerken als franchisenemer met de Flexibility Groep zorgt voor de perfecte win-winsituatie.”

Ondersteuning

Peter geeft aan op dit moment onder andere ondersteuning te ontvangen op het gebied van debiteurenbeheer: “Verder faciliteert de franchiseformule alle service aangaande financiële administratie, risicomanagement, marketing & sales, opleiding en franchise support. Verder informeren en adviseren zij natuurlijk over veranderingen in uitzendland in het algemeen.”

Tip voor startende franchisenemers

Peter heeft ook een tip voor startende franchisenemers: “De enige tip die ik kan meegeven is dat als je de beslissing hebt gemaakt om je aan te sluiten bij onze organisatie, je zoveel mogelijk moet gaan samenwerken met je collega-ondernemers en het servicekantoor om succesvol te worden. De Flexibility Groep is door de jaren heen zeer volwassen geworden. Er zijn vele meningen, maar uiteindelijk bepaal jezelf je eigen succes.”