Innovaties bij Albert Heijn

Deze week start in de vernieuwde Albert Heijn-winkel in Hoofddorp de proef ‘Vind mijn product': een nieuwe manier om een product in de winkel te vinden. In de 'Vind mijn product app' kunnen klanten het product intypen dat zij zoeken. De app wijst vervolgens de weg. De proef loopt 12 weken in de winkel aan het van Genderenplein in Hoofddorp.

De ‘Vind mijn product’-app van Albert Heijn maakt gebruik van het Interact Retail Indoor navigatiesysteem van Signify (voorheen Philips Lighting). Elke lamp in de winkel stuurt een unieke code uit die door de camera op de smartphone wordt opgevangen. Daarmee kan de exacte locatie van de telefoon bepaald worden op een digitale plattegrond van de winkel die in de app is opgeslagen. Klanten van de Albert Heijn in Hoofddorp kunnen de app gebruiken om binnen de winkel te navigeren en producten te zoeken.

Vegan koelschap

Vegan is in opkomst. Daarom introduceert Albert Heijn het eerste vegan koelschap in de winkel op het Gelderlandplein in Amsterdam: bestaande en nieuwe plantaardige producten bij elkaar in een schap om vegan koken gemakkelijker te maken. De komende 4 weken kijkt de supermarktformule wat de klanten ervan vinden. Bij succes wordt het vegan koelschap uitgebreid naar andere AH winkels.

In het schap vinden klanten bestaande producten en de nieuwste vegan producten zoals vegan wraps, soepen en salades.

Bekijk ook