Ice Bakery krijgt 250 franchiseverzoeken

Aanstaande zaterdag opent Ice Bakery in Amsterdam zijn 5e vestiging binnen 8 maanden en medio april volgt de 6e vestiging. In de vestigingen worden van Nutella hazelnootpasta onder andere ijs, koffie, bonbons, macarons, crêpes, stroopwafels en milkshakes gemaakt. In augustus 2014 opende eigenaar Kiro Holding in samenwerking met conceptbedenker Roberto Fava zijn eerste Ice Bakery aan de Leidsestraat in Amsterdam. Daarna volgde 2 vestigingen aan de Nieuwendijk. Onlangs opende nummer 4 aan de Kalverstraat en deze week nummer 5 aan het Rokin. Dat is meteen de grootste Ice Bakery van Amsterdam. Inmiddels is ook het contract voor nummer 6 getekend. Die vestiging zal medio april aan de Oude Doelenstraat worden geopend. Alle vestigingen zijn afhaalsalons.

Eind dit jaar wil Kiro een Ice Bakery restaurant openen, waar klanten de producten ter plekke kunnen consumeren. Het horecabedrijf zocht een rendabele manier om met een ijsverkooppunt de winter door te komen. Na overleg met de conceptbedenker kwam deze met het idee om met een chocoladeproduct te gaan werken waar allerlei lekkernijen mee te maken zijn: Nutella hazelnootpasta. Vervolgens combineerde hij een ijsverkooppunt met een bakkerij. Het succes heeft Fava ook verrast. "Mensen staan hier de hele dag door voor de winkel alsof het Madam Tussauds is of alsof er een nieuwe iPhone van Apple wordt gelanceerd. Voor ons was dit het Ei van Columbus, voor Amsterdam is het een wereldprimeur", vertelt Fava. "We zitten nu alleen in het centrum van Amsterdam en alleen op toplocaties. Als we in andere steden of landen zouden willen uitbreiden, zou dat via franchise moeten gaan." Kiro heeft inmiddels 250 franchiseverzoeken gekregen uit Dubai, Turkije, Cyprus, Griekenland, Italië en diverse Nederlandse steden. Volgens het bedrijf zou Nutella-producent Ferrero hier het voortouw in moeten nemen. Ferrero geeft nog geen volledige medewerking, behalve dat het de mogelijkheden biedt om zoveel mogelijk van haar producten te verkopen.