Hoe verloopt de ombouw van EMTÉ naar Coop en Jumbo?

Begin juli vond de overdracht plaats van alle aandelen in EMTÉ Holding B.V. en haar dochterondernemingen van Sligro Food Group aan het consortium van Jumbo en Coop. Hoe staat het hier nu mee?

Coop

Coop is gestart met de integratie van de EMTÉ-supermarkten die de supermarktorganisatie dit jaar overnam. Op 18 september wordt de eerste winkel aan de formule toegevoegd. Coop Gilze aan de Raadhuisstraat opent dan haar deuren. Een dag later, op 19 september, opent de tweede voormalige EMTÉ-winkel: Coop Ravenstein. Naar verwachting worden in 2018 al zeker 20 EMTÉ-winkels toegevoegd aan de Coop-formule.

Maarten Ebben, directeur Winkeloperatie Coop, reageert: “Nederland kleurt steeds verder oranje. De komende maanden zetten we hierin een forse stap. Bijna elke week openen we twee nieuwe winkels. We zijn ontzettend trots op deze nieuwste Coop en heten onze nieuwe collega’s van harte welkom. Samen maken we ’t verschil in Gilze. En daarna in Ravenstein en de rest van Nederland.”

Jumbo

Dit najaar gaat Jumbo stapsgewijs van start met de ombouw van de nieuw verworven EMTÉ supermarkten. Jumbo is door de overdracht onder meer eigenaar geworden van 79 nieuwe supermarktlocaties. Frits van Eerd: “Deze uitbreiding is opnieuw een mijlpaal en een geweldige stap in de ontwikkeling van ons familiebedrijf. Zo kunnen we blijven bouwen aan onze omnichannelstrategie, die erop gericht is op zoveel mogelijk plaatsen en op zoveel mogelijk momenten beschikbaar te zijn voor al onze klanten.” 

Op 19 september opent Jumbo in Nijmegen de deuren van de eerste verbouwde EMTÉ winkel. Dit najaar worden naar verwachting 25 EMTÉ winkels omgebouwd volgens de nieuwste uitgangspunten van de Jumbo formule; de overige winkels zijn volgend jaar aan de beurt.

Bekijk ook