Franchisenemers nemen 16 winkels van failliete Phone House over

Een deel van de winkels van de failliete formule Phone House wordt overgenomen door franchisenemers. Van de 64 eigen winkels van het vorige maand failliet verklaarde bedrijf zijn er nu 16 verkocht, maken de curatoren afgelopen maandag bekend. Deze 16 winkels gaan als zelfstandige franchisevestigingen verder, meldt Nu.nl. 

Dit betekent dat nu in totaal 86 vestigingen zelfstandig verder gaan. Deze winkels zijn in handen van 22 franchisenemers. De curatoren denken deze week ook met ‘andere geïnteresseerden’ afspraken te kunnen maken over de overname van meer vestigingen.

Failliet

Phone House werd half februari failliet verklaard. Het bedrijf had ruim 800 werknemers in dienst. Naast het hoofdkantoor vielen ruim 70 eigen winkels en enkele webwinkels onder het faillissement. De meeste winkels van Phone House zijn ook na het faillissement open gebleven. De 73 al bestaande franchisevestigingen zijn niet door het faillissement geraakt. 

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen last van directe concurrentie van telecomoperators, lagere vergoedingen van telecomoperators en teruglopende verkopen. Ook zou de Wet op het financieel toezicht de mogelijkheden om 'gratis' telefoons bij abonnementen aan te bieden ‘ernstig beperken’.

Bekijk ook