Franchisenemer neemt vestiging over van franchisegever

Op 1 januari heeft Bailine franchisenemer Desiree Meijer Bailine Papendrecht overgenomen van voormalig eigenaresse en franchisegever van Bailine Nederland, Ellen Vink. Nu kan Ellen zich volledig focussen op het franchisegedeelte voor Bailine Nederland. 

Dit is de 2e Bailine studio van Desiree. Tijd voor een interview met deze franchisenemer.

Hoe kwam Bailine op je pad en wat maakt dat je destijds de stap hebt gezet om een eigen Bailine studio te openen?

“In 2014 vertelde een dame dat ze een medewerker zochten voor Bailine Papendrecht. Ik ging op gesprek bij Ellen en werd aangenomen. Drie jaar lang heb ik me met volle enthousiasme ingezet voor Bailine Papendrecht. In 2017 kreeg ik de kans om Bailine Barendrecht over te nemen. Ik dacht direct, hé dit is een kans! Ik kende de Bailine methode inmiddels door en door en ik was ervan overtuigd dat ik dit zelf ook zou kunnen. In september 2017 was het dan zo ver; ik werd de franchisenemer van Bailine Barendrecht!”

Hoe bevalt het je om franchisenemer te zijn? 

“Het bevalt goed om onderneemster te zijn. Door het franchiseconcept hoef je niet zelf alles uit te vinden. Er is al een hoop geregeld en er is een mooi team aan collega’s waar je terecht kunt. Het werk is enorm afwisselend. Je kan zelf je beslissingen nemen en iedere dag kom je weer voor een nieuwe uitdaging te staan.”

Wat is je persoonlijke drijfkracht?

“Mijn drijfveer zijn mijn klanten. Het is elke dag weer interessant en gezellig om mijn klanten te helpen hun doel te laten bereiken en ervoor te zorgen dat zij gezond en fit worden en blijven. Fantastisch toch? Ik geniet van de reuring!”

In de afgelopen jaren heb je als Bailine therapeute heel wat meegemaakt, kun je een ervaring met ons delen die jou altijd bij zal blijven? 

“Jazeker, het is zo mooi hoe Bailine het verschil kan maken in het leven van de ander. Om een voorbeeld te noemen: Ik ontving een klant met een hele zere rug. Lopen was moeilijk, ze kon lastig rechtop lopen en geen veters meer strikken. Dankzij de Bailine pijnbestrijding kan zij zich nu weer goed bewegen en ziet het leven er voor haar nu heel anders uit. Een klant voor het leven!”

Hou houd jij alle balletjes hoog als ondernemer?

“Het is hard werken, maar ik doe het met veel plezier en passie! Ik zie de vordering en de instelling van mijn klanten. Dankzij de rol die ik daarin mag uitoefenen blijf ik enthousiast.”

Zou je het anderen aanraden om ook franchisenemer bij Bailine te worden en waarom?

“Franchisenemer zijn bij Bailine is werken in een leuk, gevarieerd team van collega’s. Het werken met verschillende mensen maakt elke dag uniek. Geen enkele dag is saai. Stilzitten is er niet bij, maar dat is nou juist wat het allemaal de moeite waard maakt!”
Op de foto: Desiree Meijer en Ellen Vink