Franchisenemer neemt geen genoegen met ton schadevergoeding

Albert Heijn-franchisenemer Marco Outshoorn en de gemeente Eindhoven zien elkaar later weer voor de rechter. Outshoorn vindt de schadevergoeding, van iets meer dan een ton die de gemeente biedt, te laag, meldt Distrifood.

De gemeente Eindhoven berekende dat ze Outshoorn €103.000 moet betalen als nadeelcompensatie voor schade die de ondernemer opliep door wegafsluitingen. Eindhoven besloot dat bedrag als schadevergoeding uit te keren. In totaal waren er 3 grote wegafsluitingen waardoor zijn Albert Heijn aan het Cassandraplein slecht bereikbaar was. Volgens Outshoorn is dat bedrag veel te laag. 

Omzetderving

Outshoorn berekende dat hij door wegafsluitingen in 2012 en 2013 €4,2 miljoen aan omzet misliep en daardoor €450.000 aan schade heeft geleden. De gemeente is niet verder gekomen dan €1,8 miljoen aan omzetderving. Bovendien beweerde de gemeente eerder dat het omzetverlies tot het normale ondernemersrisico behoorde en wilde geen compensatie betalen. Vorig jaar oordeelde de bestuursrechter dat de gemeente het huiswerk opnieuw moest doen, zo was volgens de rechter de schade niet goed berekend. Daar kwam nu het bedrag van €103.000 uit dat de gemeente Eindhoven wil vergoeden.

Bekijk ook