Franchiseformules Ballorig en Amberrosia gaan samenwerken

Kindercentrum Amberrosia en Speelparadijs Ballorig slaan de handen ineen en bieden vanaf nu kinderopvang en overdekt spelen gezamenlijk aan. 
“In de Ballorig vestigingen Hoorn, Zutphen, Emmen en Gaasperplas voeren we op dit moment onderhandelingen”, aldus Jim Rustveld, eigenaar van Amberrosia. In principe staan de formules open voor nog meer gezamenlijke vestigingen.

Amberrosia heeft opvang en sportief bewegen onder andere als speerpunt van hun beleid en vond genoeg geïnteresseerden een Amberrosia vestiging te beginnen, maar liep altijd tegen de harde eis van een eigen aangrenzende buitenruimte aan. “Daardoor vallen bijna 90% van bedrijfsruimten af, omdat deze een mandelig terrein hebben, los van de andere eisen die worden gesteld aan de kinderopvang.”

Door gebruik te maken van reeds bestaande locaties van Ballorig die al geschikt zijn voor kinderen, heeft  Amberrosia de uitdaging van het vinden van beschikbare locaties opgelost. “In Rotterdam, Enschede, Almelo en Lelystad zijn we volop bezig zelfstandige locaties te gaan openen zoals we dit hebben gedaan voor onze huidige locaties in Almere en Berkhout. Onze franchisenemer in Berkhout heeft onlangs zijn franchisecontract verlengd en in Almere hebben we in 2014, midden in de (kinderopvang) crisis, ons eigen pand laten bouwen. Beide vestigingen zijn blijven groeien en zitten alweer vol”, aldus Jim Rustveld.