De franchise Bram Ladage vindt jongste ondernemer voor locatie De Kuip

De nieuwe franchisenemer van Bram Ladage De Kuip wordt gevierd met gratis patat met stoof.  
De 22-jarige Britt van Gelderen, het jongste lid van de franchiseorganisatie wordt trotse eigenaar van deze vestiging.

Per 1 mei is de 22-jarige Britt van Gelderen trotse eigenaar van de franchise Bram Ladage De Kuip. De containervestiging werd begin vorige zomer omgebouwd van Bram's Gourmet Frites naar Bram Ladage, maar bleef nog altijd in eigen beheer van Ladage. De franchise overname door de ambitieuze Britt maakt haar de jongste franchisenemer van het bedrijf, dat inmiddels 38 vestiging telt. Aanstaande zaterdag wordt de overname feestelijk gevierd waarbij Rotterdamse TikTok-ster Tante Toof samen met Britt gratis Stoof uit zal delen. 

Van Frites aan de Maas naar Brammetjes bij Franchise Bram Ladage De Kuip

De kunst van patat bakken heeft Britt al vanaf jongs af aan meegekregen; als 12-jarige scholier hielp ze haar ouders al een handje in de frietkraam 'Frites aan de Maas' op het plein bij stadion De Kuip. ''Op wedstrijddagen was het daar flink aanpoten om alle hongerige supporters binnen een korte tijd te voorzien van een frietje.'' Vertelt Britt. Van deze bedrijvigheid in het stadion is al een tijdje geen sprake meer, maar Britt zat niet bij de pakken neer. De nieuwe uitdaging die op haar pad kwam greep ze met beide handen aan: ondernemer worden van een eigen patatzaak. En dan niet zomaar een snackbar, maar van één van de 38 filialen van dé Rotterdamse patatkoning Bram Ladage.

Stoof van Tante Toof

De omgeving van de containervestiging van Bram bij Pathé De Kuip is voor de nieuwe franchiseneemster dus geen onbekend terrein en ook in het bereiden van verse handgesneden patat is ze inmiddels helemaal thuis. Britt kijkt ernaar uit dat het Cor Kieboomplein weer net zo bruisend wordt als voorheen. Ze vertelt: ''Een avondje bioscoop of een bezoek aan het Feyenoord stadion zijn perfect te combineren met een Brammetje doen. Daarnaast hoop ik dat ook alle omwonenden ons weten te vinden voor een lekkere afhaalmaaltijd en natuurlijk een gezellig praatje.'' De vestiging zal vanaf heden ook weer zeven dagen per week geopend zijn, waar deze voorheen maandag en dinsdag gesloten was. Om de overname van het filiaal te vieren en kennis te maken met de buurt wordt er aanstaande zaterdag gratis patat met stoofvlees uitgedeeld door niemand minder dan TikTokker Tante Toof.