Drogisterijformules DA en D.I.O. gaan samen verder

Het samengaan van FACO/D.I.O.-drogisterijen met NDS/Mosadex Groep is een feit. Afgelopen dinsdag heeft de Autoriteit Consument & Markt laten weten positief te besluiten over de voorgenomen concentratie van Holland Pharma en FACO/D.I.O. Dat betekent dat DA- en D.I.O.-drogisterijen nu een hecht collectief kunnen vormen. 

In december 2015 maakte DA een doorstart onder de Nederlandse Drogisterij Service (NDS). Vlak daarna maakten NDS en FACO bekend de samenwerking tussen DA en D.I.O. te onderzoeken, vanuit de ambitie om een gezonde, toekomstbestendige organisatie met groeimogelijkheden neer te zetten voor de zelfstandige drogist. Samen hebben de formules 435 formuledeelnemers en ruim 100 groothandelsklanten. Voornemen is het gecombineerde bedrijf onder de leiding te stellen van Jos Jongstra, momenteel algemeen directeur van FACO/D.I.O.. “Ik ben erg blij dat we nu een lang gekoesterde wens gaan waarmaken: het vormen van een sterk blok van zelfstandige drogisten. Een sterk collectief met ruimte voor individueel ondernemerschap. In nauwe samenwerking met de ondernemers gaan we het beste uit DA en D.I.O. halen. Goed nieuws voor de ondernemers, het personeel en de leveranciers. Maar vooral voor de consument”, aldus Jos Jongstra.

Kruisbestuiving

Ludwig Castelijns, bestuurder Mosadex Groep, vertelt: “Wij kunnen met ons netwerk, ervaring en onze deskundigheid in de (farmaceutische) zorgmarkt, de DA- en D.I.O.-formules sterk onderscheidend maken op gebied van gezondheid en zorg. Mosadex Groep gelooft in die kruisbestuiving.”

Cor Zwaan, bestuurder FACO, reageert: “De kennis en expertise die DA- en D.I.O.-drogisterijen meebrengen, vormen samengebundeld een uiterst krachtige partij in deze boeiende markt.”

Bekijk ook