Brownies&downieS opent 1e campus locatie

Brownies&downieS opent medio augustus een locatie op de Technische Universiteit van Eindhoven. Het assortiment van de lunchformule in deze nieuwe vestiging is in de grab & go variant verkrijgbaar. Het is de eerste vestiging op een onderwijslocatie in Nederland. 

“Ik ben ontzettend trots op deze samenwerking tussen de Technische Universiteit van Eindhoven, Appèl Catering en Brownies&downieS”, aldus Philip Christiaans, formulemanager bij Brownies&downieS. 

“Regelmatig kregen we het verzoek vanuit het bedrijfsleven of onderwijs of we met onze formule ook interesse hadden om een locatie te openen. De onderwijsmarkt hebben we uitgebreid onderzocht waarna we tot de conclusie kwamen dat ons bijzondere concept een interessante aanvulling zou zijn. Echter, realiseerden we ons ook dat er heel veel specifieke kennis voor nodig is. Daarom zijn we gesprekken aangegaan met diverse cateraars waar uiteindelijk een samenwerking met Appèl Catering uit ontstaan is.”

“De locatie zal gerund worden door Robin Walschots, onze sociale ondernemer die al 7 jaar ervaring heeft als franchiseneemster van Brownies&downieS Eindhoven. En dat is het allermooiste, op deze manier kunnen we synergie creëren tussen beide locaties. Op dit moment is er namelijk een wachtlijst voor onze bijzondere medewerkers in Eindhoven, door deze stap kunnen we nog meer sociale impact maken in de toekomst.”

Corona-virus

De vestigingen van Brownies&downieS zijn hard getroffen door het Corona-virus, alle 53 vestigingen zijn op dit moment gesloten. “Maar toch willen we dit nieuws vol enthousiasme aankondigen, want juist in deze tijd kan iedereen wel wat positief nieuws gebruiken. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat onze vestigingen deze crisis overleven en uiteindelijk sterker terugkomen.”

Ambities

De ambities van Brownies&downieS zijn om de komende jaren in Nederland door te groeien naar 75 vestigingen met een landelijke dekking. “Dit is een mooie uitdaging voor ons, maar daarnaast bekijken we ook steeds meer de mogelijkheden in andere markten. Wij denken dat het concept erg geschikt is om in meerdere markten actief te zijn. De komende periode gaan we deze opties rustig onderzoeken, met als uiteindelijk doel nog meer bijzondere medewerkers van een werkplek te kunnen voorzien”, aldus Christiaans.