BOVAG treedt toe tot Franchisenemers Netwerk Nederland

Brancheorganisatie BOVAG heeft zich aangesloten bij Franchisenemers Netwerk Nederland. Peter Niesink, algemeen directeur BOVAG, reageert: “Wettelijke verankering van de Nederlandse Franchise Code (NFC) draagt bij aan een evenwichtigere relatie. En dat is ook nodig.”

Bij BOVAG zijn autobedrijven, verhuurbedrijven, fietswinkels, tankstationhouders en andere retailers aangesloten die werken onder een franchiseconstructie of een vergelijkbare distributieovereenkomst. BOVAG behartigt voor hen de belangen en ondersteunt deze leden bij contractuele onderhandelingen over franchiseovereenkomsten.

Over Franchisenemers Netwerk Nederland

Bij Franchisenemers Netwerk Nederland zijn organisaties aangesloten zoals het Vakcentrum, FANed (een alliantie van franchisenemersverenigingen), Franchisewijzer, Franchisenemersbelangen Nederland, de Fraudehelpdesk en sinds kort dan ook BOVAG. Deze partijen laten zich vertegenwoordigen door Brigitte van der Burg.  

Brigitte van der Burg geeft aan: “De toetreding van BOVAG zorgt voor een forse verbreding en een grotere verscheidenheid van de alliantie die streeft naar een wettelijke verankering van de NFC. Een duidelijk signaal richting politiek van een grote meerderheid van de franchisenemers. Een signaal dat we richting Mona Keijzer, staatsecretaris Economische Zaken, met wie we aan tafel zitten, ook zeker af zullen geven.”