Nummer 1 - 2017

Nr. 1 - 2017

Een decennium Doppio Espresso

Coverstory

Op de plek waar het allemaal begon kijken Peter van Eijl en Jonathan Teoh terug op tien jaar Doppio Espresso. Hoe...

Kvik maakt enorme sprong

Interview

Als buitenbeentje in de markt voor woninginrichting is het Deense Kvik een flinke opmars aan het voorbereiden. Na...

Formule in beeld: De Pizzabakkers

Uitgelicht

Achtergrond informatie over een nieuwe formule in Nederland: De Pizzabakkers.

Hoog Catharijne in de steigers: verbouwingsstress bij franchisenemers

Franchise and the city

Hoog Catharijne staat in de steigers. Het winkelcentrum wordt vernieuwd, wordt lichter, ruimer, toegankelijker en...

De bevoegdheden van de franchisenemersvertegenwoordiging

Juridisch

De verhouding tussen enerzijds de franchisenemersvertegenwoordiging en anderzijds de franchiseorganisatie...

Op zoek naar je Big Five

Interview

Wie op safari maar twee van de Big Five tegenkomt – olifant, leeuw, luipaard, neushoorn, buffel – heeft minder...

Franchise is weer een nieuw kind

Interview

Na tien jaar juf op een basisschool en tien jaar zelfstandig ondernemen als eigenaar van meerdere...

Basisprincipes van effectief recruitment van franchisenemers

Uitgelicht

Hoe kom je als franchisegever aan meer dan 1.400 kandidaat-franchisenemers per jaar? Daarover ging de...

NFV verandert van koers

NFV

Het roer gaat om bij de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV). De traditionele structuur met één algemeen bestuur...

Herziening Erecode: ook oog voor e-commerce

NFV

De Europese Erecode Inzake Franchising is herzien. Het document dat werd geïntroduceerd in 1972 en 1992 voor het...

Hoe alle wegen leidden naar de broodjes

Franchisenemersportret

Als kersverse franchisenemer voor Budget Broodjes in Zoetermeer heeft Rob van Minnen zijn bestemming gevonden maar...

Vakblad

Tweemaal per jaar verschijnt het vakblad Franchise+ waarin de vele kanten van franchising worden belicht.