Monkey Moves

Heb jij passie voor sport en kinderen en wil jij het leven zingeven door te werken aan een maatschappelijk probleem? De Monkey Moves franchiseformule biedt jou nu de mogelijkheid om zelfstandig te ondernemen in een warme familie. Je bent eigen baas en jij bepaalt jouw koers van jouw onderneming. Tegelijkertijd verbind je je aan de Aperots en geef je commitment aan een team van gelijkgestemden. Samen plezier maken en zorgen voor een gezonde, fitte en zelfredzame generatie Nederlanders met een positief zelfbeeld. Samen spelen, samen delen.
 

Plezier in gezond bewegen met Monkey Moves

Monkey Moves brengt plezier in gezond bewegen weer terug in de beleefwereld van kinderen. Waarbij bewegen als middel wordt ingezet om meer zelfvertrouwen te creëren, een positief zelfbeeld te ontwikkelen en daarmee zelfredzaamheid te bevorderen. Dit doen ze vanuit een multi-stakeholder perspectief, en met een breed consortium van (kennis)partners.

Monkey Moves is een social-franchiseorganisatie die met raad en daad en vanuit een uniek Multisportprogramma kinderen plezier laat ervaren in bewegen, ouders betrekt om dit gedrag te faciliteren en samen met partners en franchisenemers een meetbare impact wordt gemaakt.

Wat Monkey Moves klanten biedt:

 • Multisport clublessen voor kinderen van 1.5 - 9 jaar (Zowel indoor als outdoor)
 • Multisport lessen op locatie bij kinderdagverblijven en BSO’s
 • Multisportkampen voor kinderen van 4 t/m 9 jaar
 • Multisport Events (Sportdagen in thema’s)
 • Apeleuke kinderfeestjes
 • Train de Trainer cursussen voor professionals
 • Activerende spellen voor thuis
 • WhatsAAP – instant beweeginspiratie. Een “Monkey Moves docent in je broekzak” die 24/7 beschikbaar is.

What’s in it for me?

De Monkey Moves franchise is een sociale onderneming die staat voor het principe winst voor iedereen. Dat betekent winst voor het kind, namelijk een superleuke les. Winst voor de ouders, zij weten namelijk dat hun kind de beste motorische en sociale ontwikkeling krijgt. Winst voor alle franchisenemers, naast de maatschappelijke impact die je levert wil je als zelfstandige ondernemer natuurlijk geld verdienen. En winst voor Monkey Moves NL, er moet ook geld verdiend worden om het concept verder te ontwikkelen en de multisport gedachte verder uit te breiden. Daarnaast biedt Monkey Moves de volgende voordelen:

 • Plezier in je werk hebben en zinvol bezig zijn
 • Kant & Klaar Multisport Concept
 • Lid worden van de Apefamilie
 • Kant & Klare branding
 • Een beproefd marketing & sales workflow
 • De garantie dat zij (Monkey Moves NL) het programma altijd verder aan het ontwikkelen is (denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling bewegend leren binnen de kinderopvang en de ontwikkeling van een online thuisprogramma voor kinderen en hun ouders). To be continued…
 • Zingeving door te werken aan een maatschappelijk probleem
   

Jouw exclusieve gebied

Monkey Moves werkt met franchisegebieden op basis van marktpotentie (aantal kinderen in een gebied) gecombineerd met logische gemeentegrenzen en besteedbaar inkomen per gebied. Je claimt jouw exclusieve werkgebied in jouw regio (als daar nog geen Monkey Moves ondernemer werkzaam is), bestaande uit een gebied waar tenminste 10.000 kinderen wonen in de leeftijdscategorie van 0-10 jaar. Dit zorgt ervoor dat elk gebied voldoende potentie heeft om een eerlijke boterham te verdienen. Binnen Monkey Moves maken ze onderscheid in 3 verschillende type gebieden: Klein gebied, Middelgroot gebied en Groot gebied. De grootte hangt af van het aantal kinderen dat in een bepaald gebied woont.

 • Tussen de 10.000-15.000 kinderen in de leeftijd van 0-10 jaar = klein gebied;
 • Tussen de 15.000-25.000 kinderen in de leeftijd van 0-10 jaar = middelgroot gebied;
 • Boven de 25.000 kinderen in de leeftijd van 0-10 jaar = groot gebied.

Ze bepalen het aantal kinderen in een gebied via de meest up-to-date cijfers van het CBS.

In 6 stappen naar je eigen Monkey Moves 

Stap 1 –  Vraag informatie aan. Lees je in en ervaar het unieke Franchise Model.
Stap 2 - Vervolg gesprek. Heel fijn om even te bellen en te sparren over alle vragen die je hebt. 
Stap 3 - Ontdek de magie. Vervolgens zal je een aantal lessen meekijken (als je dit niet al gedaan hebt) om het Monkey Moves gevoel te ervaren in de gymzaal of in de buitenlucht
Stap 4 – Intentieverklaring. Monkey Moves wil graag nog meer informatie met je delen, zodat je jouw keuze om te starten met jouw eigen Aperots kan maken op basis van de juiste informatie. Denk bijvoorbeeld aan een financieel model en aan een deskresearch van de potentie in jouw gebied.
Stap 5 – Precontractueel Informatie Dossier (PID). In het PID delen zij nog meer informatie over bijvoorbeeld hun Kennis Academy met handboeken. En ontvang je de franchiseovereenkomst. Na het ondertekenen van dit document, zit je nog steeds nergens aan vast. Na ondertekening gaat de zogenaamde stand-still periode van 4 weken in.
Stap 6 – Start van je eigen Aperots. Na het aflopen van de stand-still periode komen je bij elkaar en heb jij hopelijk jouw besluit genomen. Tijd voor champagne!

Ready to make a move?

Jij bent een echte teamplayer, je hebt aandacht voor je werk en voor anderen, je bent professioneel, je hebt oog voor ieders talenten en jij creëert plezier in je werk en voor kinderen. 

Word jij nou ook zo enthousiast van het lezen van bovenstaande tekst? En wil jij ook van waarde zijn voor onze gemeenschap?

 

Het idee van Monkey Moves is letterlijk ontstaan tijdens het drinken van een biertje in de zon. In de zomer van 2014 zaten Bart, Leendert en Joris te sparren over kansen in de markt. Multisport was met name in Canada en Nieuw Zeeland hot en happening. Er is veel evidentie wat zegt dat een brede motorische basis (bereikt door multisport) voor kinderen veel positieve effecten heeft op de ontwikkeling van het kind. Dit was voor hen in ieder geval één van de redenen om meer te verdiepen in het concept multisport. Deze kans samen met het maatschappelijke probleem dat kinderen te weinig bewegen, waren genoeg triggers om hier iets aan te doen. 

Et voilà dat was het begin van Monkey Moves. In maart 2015 werd de eerste Monkey Moves les gegeven.

WHY: Bewegen zit in ons DNA

Monkey Moves gelooft dat iedereen van jongs af aan de mogelijkheid heeft om een leven lang gezond in beweging te zijn. Bewegen zit in ons DNA. Helaas is de trend dat er minder bewogen wordt (tablets en devices), ongezonder gegeten wordt en minder sociale cohesie is. Dit heeft allerlei welvaartsziektes (Diabetes, obesitas, hart-en-vaatziekten) tot gevolg.

HOW: In de belevingswereld van het kind

Als Social Enterprise draagt Monkey Moves vanuit een wetenschappelijke fundering (multisport, physical literacy, de eerste duizend dagen) en in de beleefwereld van het jonge kind bij aan de ontwikkeling van kinderen. Zij brengen plezier in bewegen weer terug in de beleefwereld van kinderen. Waarbij bewegen als middel wordt ingezet om meer zelfvertrouwen te creëren, een positief zelfbeeld te ontwikkelen en daarmee zelfredzaamheid te bevorderen.

De aanpak van Monkey Moves gaat in op de belevingswereld cq fantasiewereld van het kind. Alle activiteiten vinden plaats in de Jungle waar Apie de kinderen van alles leert en interacteert met zijn vriendjes en omgeving. Apie groeit en vergaart steeds meer vaardigheden, waardoor hij spaart voor een paspoort om naar het volgende eiland te gaan.

Kinderen gaan als het ware mee op reis! Apie en al zijn vriendjes nemen ze mee op eilandavontuur door de Monkey Moves multisportjungle. Op ieder eiland krijgt het kind een eigen paspoort dat aansluit bij de leeftijd van het kind. Het paspoort laat zo de persoonlijke groei zien die het kind doormaakt. Iedere drie weken ronden ze een sport af en daar hoort een sticker bij. En iedere week zijn er stempels te verdienen voor het leren van de motorische en sociale vaardigheden die elke les aan bod komen.

Zo stimuleert Monkey Moves met ‘plezier’ de doorlopende leerlijn die perfect past bij de individuele behoefte van ieder kind. Het paspoortje is een echt collectors item en misstaat op geen enkele kinderkamer.

What: Monkey Moves

Apeleuke multisportlessen in clubverband, binnen kinderopvang organisaties, Sportkampen, Sportdagen en events, Kinderfeestjes. Als ook activerende spellen voor thuis en WhatsAAP.

kernwaarden: De 5 van apie- intern

Professioneel: Monkey Moves is een professionele organisatie. 

Plezier: Bij Monkey Moves maken ze plezier! 

Talent: Bij Monkey Moves krijgt iedereen de mogelijkheid zijn/haar talenten tot bloei te laten komen.

Teamplayers: Monkey Moves gunt kinderen, klanten en (franchise)collega’s hun ‘shine’ momenten en werken met z’n allen samen om zoveel mogelijk van deze momenten te creëren voor iedereen.

Aandacht: Bij Monkey Moves hebben ze aandacht voor elkaar en voor de omgeving. 
 

 

Geïnteresseerd in deze formule?
Informatie aanvragen
Ontvang direct vrijblijvend het informatiepakket in je email!
Informatie aanvragen
Ontvang direct vrijblijvend het informatiepakket in je email!
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
2017
Aantal vestigingen
25
Waarvan franchise
24
Entreegeld
€ 17.000
Franchise fee
13% + 2% marketing
Totale investering
€ 26.000
Eigen vermogen
€ 9.000