Het “warme bad” van ViaViela

Meer flexibiliteit, je werktijden om je gezin heen kunnen afstemmen én voor jezelf werken: voor Joyce van de Kamp sluit de kinderopvangformule ViaViela perfect aan bij wat ze zocht. In haar rol als franchisenemer zorgt ze voor goede matches tussen ouders en gastouders, voor een hoge kwaliteitsstandaard van de kinderopvang en dus voor blije kinderen. Het vangnet dat de 
formule biedt, ervaart ze als “een veilig gevoel”: “Er is ondersteuning op bijvoorbeeld marketinggebied en op juridisch vlak en ik kan met al mijn vragen bij het hoofdkantoor terecht.” 

Joyce van de Kamp werkte fulltime in een commerciële functie toen ze, als moeder van twee jonge kinderen, op zoek ging naar iets wat beter te combineren viel met het gezinsleven. “Ik miste de flexibiliteit om je eigen tijd in te delen en wilde ook graag voor mezelf werken – in het ondernemerschap bepaal je zelf hoe je je werk doet en komt elke stap die je extra zet, direct naar je toe”, vertelt ze. Tijdens de oriëntatiefase overwoog ze even het gastouderschap, maar toen kwam ze al zoekende bij ViaViela terecht, waar ze zag dat de formule franchisenemers zocht. “Dat sprak me gelijk aan en het sloot mooi aan bij mijn kennis, kunde en ervaring. Voordat ik commerciële economie studeerde, zat ik op de pabo, vanuit een grote interesse in de ontwikkeling van kinderen.” Het contact met de mensen van ViaViela ervaarde ze vanaf het eerste moment als prettig, open en warm. “Ik had echt het idee dat ik in een warm bad kwam”, zegt ze. “De franchiseconstructie voelt bovendien heel veilig. Er wordt veel voor je geregeld op marketinggebied en op juridisch vlak en ik kan met al mijn vragen terecht bij het hoofdkantoor.”

'Goede match'

Haar werk bestaat voornamelijk uit de bemiddeling tussen ouders en gastouders. Ze heeft zelf een portefeuille met gastouders; aanvragen van ouders – op zoek naar een veilige en stimulerende opvang voor hun kind – komen bij haar binnen via het hoofdkantoor. De ouders geven aan wat hun voorkeuren zijn. Daarna brengt Joyce ze in contact met de gastouders. Deze staan allemaal geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK), maar ViaViela heeft daarnaast eigen kwaliteitseisen. Zo zijn er drie verplichte online trainingen die de gastouders moeten volgen. Joyce kent elke gastouder. Ze bezoekt ze een paar maal per jaar, ondersteunt ze waar ze kan en motiveert ze om het uitgebreide scholingsaanbod te volgen. Ook met de ouders heeft ze nauw contact. “Alles waar een gastouder of ouder behoefte aan heeft, probeer ik te faciliteren”, zegt ze. “Ook bijvoorbeeld op het gebied van de kinderopvangtoeslag.” Ze kijkt van te voren of er een match is, brengt ouders en gastouders samen en voert dan de koppelingsgesprekken. “Gastouders zijn zelfstandigen en hebben hun eigen normen en waarden. Het is belangrijk om daarbij een goede match te zoeken. Vooraf ontvangen de ouders de oudergids zodat ze goed voorbereid het kennismakingsgesprek ingaan.

Kleinschalig

Gastouderopvang is een kleinschalige manier van kinderopvang – maximaal zes kinderen of vier als ze jonger zijn dan twee jaar – waardoor er alle ruimte is voor persoonlijke aandacht en voor de ontwikkeling van kinderen, vindt ze. “Er is weinig roulatie in de gastouders. Zij worden dus vaste en vertrouwde gezichten voor de kinderen. Ze steken veel energie in het kennen en laten wennen van de kindjes. Een gastouder wordt zo vaak het verlengstuk van het eigen gezin.”

“Er wordt veel voor je geregeld op marketinggebied en op juridisch vlak En ik kan met al mijn vragen terecht bij het hoofdkantoor”

Uitdagingen

Joyce zit eigenlijk nog in de opstartfase – ze is net twee jaar franchisenemer – maar is heel enthousiast – al kent ze wel “uitdagingen”. Joyce: “Het is best veel werk, er zijn veel processen die naast elkaar lopen. De intake, het uitzetten van de aanvragen, de koppelingsgesprekken, de bezoeken aan de gastouders, de ouderevaluatie... Om dat wekelijks gedaan te krijgen en daarbij snel genoeg te reageren op vragen van ouders en gastouders, is een hele uitdaging.” Haar oplossing: een goede planning. “Door een goede weekplanning te maken, hou je alle ballen in de lucht. Maar soms kom je natuurlijk toch onverwachte dingen tegen.” Veel voldoening geeft het als ze haar planning haalt na een week hard werken. “Als alles is gelukt wat je je hebt voorgenomen, is dat fijn. En natuurlijk als ik gegroeid ben in mijn portefeuille – nieuwe gastouders – en zie dat mijn inkomsten weer gestegen zijn. ‘Dat heb ik toch maar weer mooi voor elkaar gekregen!’, denk ik dan.”

Tip

Haar advies aan starters die overwegen zich bij de formule aan te sluiten? “Als je als zelfstandige wilt starten, maar wel de zekerheid wilt hebben van een goed vangnet, moet je echt bij ViaViela zijn.” Een klik met de kinderopvang is niet per se noodzakelijk, zoals ze zelf had, vindt Joyce. “Maar het lijkt me duidelijk dat als je niet van kinderen houdt, je bij ViaViela niet helemaal op de juiste plek zit”, besluit ze lachend. 

Wil jij net als Joyce een carrièrepad waarbij je jouw professionele ambities kunt combineren met je gezinsleven? Wil je deel uitmaken van een ondersteunende gemeenschap die je niet alleen de tools biedt om te slagen, maar je ook omarmt als onderdeel van een grotere familie? Dan is ViaViela mogelijk perfect voor jou!