‘Wij onderbouwen onze kwaliteit met het NFV-lidmaatschap’

In de rubriek ‘Lid aan het Woord’ vertelt een NFV-lid over zijn of haar formule en over de toegevoegde waarde van het lidmaatschap van de NFV. Deze keer Marijke Horstink van HappyNurse.

Hoe lang zijn jullie al lid van de NFV?
“Nu ruim een jaar.”

Waarom zijn jullie lid?
“HappyNurse is een kwaliteitslabel en die kwaliteit onderbouwen wij met het lidmaatschap van de NFV. Wij zijn een betrouwbare formule met serieuze ambities en zoeken franchisenemers die daaraan waarde hechten, zich goed voorbereiden en zich graag bij een gerenommeerde club willen aansluiten. De NFV controleert alle overeenkomsten en gaat na of de formule voldoet aan alle wettelijke vereisten. Het geeft de franchisenemers dus zekerheid.”

Zou je het lidmaatschap aan andere franchiseorganisatie adviseren en waarom?
“Ja. Franchise heeft een beetje de schijn tegen de laatste tijd. Er zijn voorbeelden van franchiseformules die het vertrouwen in franchise hebben beschaamd. En zoals het gezegde al zegt: vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Er zijn gelukkig nog veel meer voorbeelden van hele goede formules, waarbij de franchisenemer en de franchisegever van elkaars krachten gebruikmaken en goed samenwerken. Als je serieus bent als formule en je wilt kwaliteit uitstralen, dan is het ook belangrijk dat je je aansluit bij de NFV. Als we ons als franchisegevers verenigen, onszelf laten controleren en zelfregulering toepassen, dan is dat krachtig. Samen kunnen we dan ook zorgen voor imagoverbetering.”

Hoe vaak bezoek je NFV-congressen en -evenementen of doe je een beroep op de adviesdiensten van de NFV?
“Een paar keer per jaar komen wij naar evenementen van de NFV. Niet alleen ik, ook collega’s. Er wordt verdieping geboden, je leert er vaak iets, je leert andere formules kennen en daar kun je ook weer van leren. Ik zit zelf ook in één van de commissies van de NFV omdat ik het belangrijk vind betrokken te zijn en een steentje bij te dragen.”
 
Welk advies heb je nog voor de NFV om de toegevoegde waarde verder te vergroten?
“De algemene ‘promotie’ van franchise, het schetsen van de do’s en don'ts voor franchisenemers, het interesseren van mensen voor franchise zouden voor ons nog van toegevoegde waarde zijn. Af en toe krijgen we wel eens een kandidaat via de NFV doorgestuurd, maar een soort algemene informerende en wervende functie van de vereniging zou in onze ogen aanvullend zijn.”

Wat voor franchiseformule is HappyNurse?
“HappyNurse is een uitzendbureau voor verpleegkundigen en een thuiszorgorganisatie. Franchisenemers starten met hun eigen ‘business to business’ uitzendbureau of met een ‘business to consumer' thuiszorgwijkteam om rechtstreeks cliënten te bedienen. Franchisenemers bij HappyNurse komen bij voorkeur zelf uit de zorg en zijn ondernemend en ambitieus om bij te dragen aan uitstekende zorgverlening.”

Lees meer over:
NFV
NFV
Bekijk ook

De Nederlandse Franchise Vereniging is de overkoepelende belangenorganisatie voor franchising in Nederland.