Werkgever en werknemer tegelijk

Iets voor jezelf beginnen, dat zit in je DNA: voor Roenee Hanssen was dat een kwestie van tijd. Maar hoe doe je dat als je een baan hebt die je óók erg leuk vindt? Roenee koos voor de franchiseformule Anytime Fitness én bleef fulltime werkzaam, als Manager IT bij een verzekeraar. 

“In mijn familie is ondernemen de standaard, dus dat zat er altijd al in”, vertelt Roenee. “De vraag was niet wanneer ik de stap zou maken, maar in wat. Ik vind mijn werk binnen de financiële wereld erg inspirerend, ik zocht naar contrast. Anytime Fitness kwam op mijn pad doordat ik daar zelf ging sporten. Het is een concept waar ik als sporter blij van word. Het is 24 uur per dag open en verrassend persoonlijk. Het bleek een van de grootste fitnessconcepten ter wereld te zijn en tevens een succesvolle franchiseformule. Vanuit daar is het balletje gaan rollen.”

Topteam

In september 2016 opende Roenee zijn Anytime Fitness-vestiging in Venray – naast zijn baan. Een clubmanager managet de dagelijkse gang van zaken. “Hij is samen met een ander teamlid betrokken vanaf de start en weet net zoveel als ik”, aldus Roenee. Een dagdeel per week is hij zelf in de club aanwezig. “Uiteraard heb ik dagelijks contact. En op de achtergrond houd ik me bezig met zaken als financiën en marketing. Ik heb een topteam, daar ben ik erg blij mee. Ondernemen naast je baan betekent sturen op afstand en dat moet je liggen. Vertrouwen geven, initiatieven stimuleren en soms even op je handen zitten zodat er wordt geleerd van fouten. Dat is niet altijd gemakkelijk.” Franchisen is daarbij wel ideaal, vindt hij. “De formule heeft reeds veel uitgedacht, ervaring en goede raad is altijd dichtbij. Dat is prettig. Franchise ontzorgt, maar ondernemen doe je zelf.”

Tweede club

Boven verwachting is het contact met andere franchisenemers. “Er heerst een hoge gunfactor, we willen allemaal dat het goed gaat.”
Wat hij leukst aan ondernemen vindt? “Het creëren en uitbouwen van iets tastbaars, wat echt van jezelf is, dat geeft een enorme kick.”
Inmiddels overweegt hij een tweede vestiging. “Ik geloof in het concept en in de toekomstvisie. Door het maatschappelijke karakter – het verbeteren van de gezondheid en vitaliteit van mensen – voel ik me ermee verbonden en wil ik bijdragen aan de verdere groei van Anytime Fitness. Ik denk dat ik dat ook met een tweede vestiging naast mijn baan kan doen, doordat veel zaken te dupliceren zijn.”

In het kort

Naam: Roenee Hanssen (41)
Woonplaats: Roermond
Hobby’s: “Ik ben een echte Bourgondiër, of meer een echte Limburger. Ik hou van lekker eten en gezelligheid.”
Aantal medewerkers: 4
Tip voor starters: “Denk niet in onmogelijkheden maar in kansen en uitdagingen”