De voordelen van elektrisch leasen als startende franchisenemer

Als startende franchisenemer heb je veel zaken die op je afkomen. Je zult je moeten bezighouden met de vestigingslocatie, de inkoop, het werven van personeel en de automatisering van jouw locatie. Je hebt je bordje aardig vol en je denkt liever niet na over dingen als zakelijk leasen. Toch kan dit voor jouw onderneming heel belangrijk zijn. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over elektrisch leasen? Het leasen van een elektrische auto heeft veel voordelen en is ook als startende franchisenemer mogelijk!

De voordelen van elektrisch leasen

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Er komen steeds meer elektrische auto’s op de weg, de actieradius wordt groter en ook het aantal laadpalen in ons land neemt in rap tempo toe. Een elektrische auto is dus zeker een slimme toevoeging aan jouw onderneming. Maar elektrisch leasen heeft nog meer voordelen.

Lage verbruikskosten

De benzineprijzen stijgen de laatste jaren enorm en autorijden wordt hierdoor steeds duurder. Door elektrisch te leasen bespaar je flink op de verbruikskosten van jouw leaseauto. De besparing wordt bovendien alleen maar groter naar mate er meer kilometers worden gemaakt.

Lagere bijtelling

Voor elektrische auto’s geldt in 2022 een bijtelling van 16% tot een prijs van € 35.000,-. Over het resterende catalogusbedrag geldt een bijtelling van 22%.  Auto’s die niet elektrisch rijden hebben in dit jaar een bijtelling van 22% voor het gehele catalogusbedrag.

Minder milieu-impact

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker en consumenten zijn hier steeds alerter op. Door elektrisch te leasen heb je dit onderdeel van jouw onderneming heel bewust en klimaatvriendelijk geregeld. Elektrisch rijden is verreweg de meest duurzame oplossing voor een onderneming met een eigen auto of wagenpark.

Ontzorging

Het grootste voordeel van elektrisch leasen is wel de service en de ontzorging. Door een elektrische auto te leasen hoef jij je geen zorgen te maken over onderhoud, reparaties en banden. De leasemaatschappij zal deze zaken op zich nemen en je zelfs herinneren aan periodiek onderhoud en je bandenwissel.

Elektrisch leasen als startende franchisenemer

Natuurlijk vraag jij je af of bijvoorbeeld een Kia EV6 of Tesla zakelijk leasen wel mogelijk is als startende franchisenemer. Wees gerust: met een goed uitgewerkt bedrijfsplan en een onderbouwde prognose is dit ook voor jouw franchise mogelijk. En heb je al contracten met klanten? Dan maakt dit het proces nog makkelijker. Het is wel belangrijk om rekening te houden met een borgstelling. Dit om de risico’s af te dekken. Maar deze borg ontvang je na de leaseperiode weer terug. Zo is alles goed geregeld en heb jij geen omkijken meer naar dit aspect van jouw nieuwe franchise. 

Lees meer over: