De vloer als marketingtool van uw franchiseonderneming

Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt als u een marketingplan voor uw franchisebedrijf schrijft. Toch kan de vloer van uw winkels, hotels, kantoren of restaurants wel degelijk een belangrijke rol spelen bij het behalen van een hogere omzet. De vormgeving van de vloer heeft effect op hoe uw klanten een verblijf in uw vestigingen beleven. Daarnaast zijn vloeren te gebruiken om verschillende soorten boodschappen over te brengen aan uw doelgroep.

Uitstraling van de vloerbedekking

Welke vloerbedekking ligt er in uw vestigingen op de vloer en draagt deze bij aan de gewenste uitstraling? Een vloer vormt in feite de basis van de inrichting van uw vestigingen. Als u het goed doet, is de vormgeving van de vloer onderdeel van uw franchiseformule. Een vloer moet er representatief uitzien en passen bij uw huisstijl. De juiste keuze versterkt de herkenbaarheid van uw merk en draagt bij aan een positieve beleving bij uw klanten. Het is zelfs mogelijk om met bepaalde kleuren de stemming van bezoekers te beïnvloeden. Ook is het handig als de gekozen vloer eenvoudig te reinigen, slijtvast en waterbestendig is. Kies in uw winkel bijvoorbeeld voor onderhoudsvriendelijk laminaat of een Meister Lindura vloer met een lange levensduur. Tapijt geeft een luxe uitstraling aan ruimtes in een hotel. Welk soort materiaal de beste keuze is, hangt af van het soort ruimte en de gewenste uitstraling. Zowel op het gebied van tapijt, laminaat als PVC vloeren is er enorm veel keuze qua designs, kleuren en formaten.

Reclame maken via vloerstickers

Het is ook mogelijk om een reclameboodschap via de vloer over te brengen. Verwerk bijvoorbeeld uw logo of een kleur daaruit in de vloer. Ook is het een goed idee om via de vloer extra aandacht voor tijdelijke acties te vragen. Dit laatste doet u heel eenvoudig met vloerstickers. Deze zijn namelijk snel aan te brengen en ook weer gemakkelijk te verwijderen. Vloerstickers zijn leverbaar in vele afmetingen, kleuren en vormen. Laat ze bijvoorbeeld bedrukken met een tekst, foto’s of een bepaald grafisch ontwerp uit uw reclamecampagne. Door het aanbrengen van vloerstickers met uw reclame zet u bijvoorbeeld een speciale weekactie in uw winkel in het zonnetje. Plak de stickers op de grond bij een speciale display of bij het schap waar het actieproduct te vinden is.

Vloer gebruiken voor bewegwijzering

Vloeren zijn tevens goed te gebruiken om een looproute weer te geven of uw doelgroep andere aanwijzingen te geven. Plak bijvoorbeeld vloerstickers in de vorm van pijlen op om bezoekers de weg te wijzen naar een balie of afgiftepunt. Ook zijn vloerstickers ideaal om een ruimte af te zetten. Verder kunt u bezoekers er op wijzen dat ze voldoende afstand dienen te houden of dat ze achter een bepaalde streep moeten blijven. Denk aan een ronde vloersticker met de tekst ‘Houd 1,5 meter afstand’ of een plakstrook met de tekst ‘A.u.b. achter de streep wachten’. Om valpartijen te voorkomen, is het slim om vloerstickers met een antisliplaag aan te schaffen. Door contrasterende materialen en kleuren brengt u herkenbare zones op de vloer aan.

Lees meer over: