Tips om de opening van jouw franchise groots te vieren

Na maanden voorbereiding is het eindelijk zover: jouw franchise opent binnenkort haar deuren. Een spannende periode breekt aan. Zal het concept echt zo succesvol zijn als gehoopt? Trekt het genoeg klanten? Lukt het je om aan de verwachtingen te voldoen? Elk begin is lastig. Een goede eerste indruk is echter goud waard. Daarom is het belangrijk dat de opening van jouw franchise op de juiste manier wordt gevierd. Maar hoe pak je dit precies aan? Hoe zorg je ervoor dat je direct de aandacht van de klant trekt en een goede eerste indruk maakt? Hieronder delen we enkele tips.

Denk aan een aankondiging in de aanloop naar de opening

Je wilt op de dag van de opening niet afhankelijk zijn van toevallige voorbijgangers. Natuurlijk is het prettig als je deze mensen ook direct aan kunt trekken, maar het is fijner als mensen echt met een doel naar de opening komen. Zorg er daarom voor dat deze goed aangekondigd is in de buurt. Bijvoorbeeld middels een advertentie in de plaatselijke krant, door te flyeren en de boodschap via social media te verspreiden.

Zorg er ook voor dat het voor de klant daadwerkelijk aantrekkelijk is om langs te komen. Denk bijvoorbeeld aan ludieke acties. Je kunt van alles organiseren om de opening net wat aantrekkelijker te maken.

Vergeet ook zeker niet om de mensen die tot nu toe hebben geholpen bij de opening in het zonnetje te zetten. Het openen van een franchise is hard werken. Je wilt dat jouw medewerkers zich ook gewaardeerd voelen. Dat zorgt niet alleen voor een betere indruk, maar ook voor meer tevredenheid op de werkvloer. Dat is ook tijdens de opening duidelijk te merken. Een cadeau versturen naar de betrokkenen is dan ook een goed idee. Dit hoeft niet groots te zijn. Het is het gebaar dat telt.

Officieel moment op de dag van de opening

Op de dag van de opening is het wel fijn om het net wat specialer te maken. Gooi niet zomaar de deuren open, maar laat echt zien dat er iets gaande is. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er foto’s worden gemaakt voor de plaatselijke krant, knip een lintje door en voorzie de eerste klanten van lekkere koffie en gebak met het logo van jouw franchise. Zo wordt het echt een klein feestje tijdens de opening. Een moment waar nog lang over nagepraat wordt. Dat is ook precies wat je wilt, want zo creëer je ook direct meer naamsbekendheid voor de komende tijd.

Maak er een feestweek van

Waarom zou het feest enkel tijdens de openingsdag mogen zijn? Je kunt er ook een gehele feestweek van maken. Een week waarin elke dag een andere verrassing centraal staat. Laat bezoekers bijvoorbeeld kans maken op leuke prijzen om ze te stimuleren langs te komen. Hoe beter de eerste indruk die week is, hoe groter de kans is dat zij terug zullen keren en het nieuws van jouw geopende franchise de ronde zal gaan.

Lees meer over: