Petra Hoogenboom van Bruna

Perfectionisme is tegelijkertijd haar valkuil: “Ik ben helaas niet zo snel tevreden”, vertelt ze. “Ik wil elke dag van elke klant een tien krijgen en dat lukt niet altijd. Ik lig er niet wakker van maar ik kan er wel een vervelend gevoel aan overhouden.” Petra toont zich in het gesprek iemand die ergens honderd procent voor gaat. “Ik heb twintig jaar met veel plezier bij ABN AMRO gewerkt in vooral leidinggevende functies en ik heb daarnaast altijd op hoog niveau gesport, waar ik ook een voortrekkersrol vervulde”, zegt ze. “Ik vind het prettig om de verantwoording te nemen en ik voelde dat ik toe was aan zelf volledig aan het stuur zitten en draaien.”

Schrijvers

De stap naar het ondernemerschap maakte ze in mei 2013, toen ze haar Bruna-winkel opende op IJburg. “Ik heb Bruna zelf altijd een heel leuke cadeauwinkel gevonden, ik ging er altijd even naar binnen om te snuffelen”, verklaart ze. Perfectionistisch als ze is, verdiepte ze zich grondig in de Bruna-organisatie. “De formule moet bij je passen. Ik wilde een professionele organisatie achter me hebben staan die toegevoegde waarde levert.” Zelf is ze zeer proactief als ondernemer. “Bruna is hard franchise maar er is wel ruimte om het assortiment aan te passen aan de lokale markt. Op IJburg wonen veel hoogopgeleide jonge mensen met kinderen en veel creatieven en zzp’ers. Daar wil ik mij meer op richten.” Ze is daarom altijd op zoek naar net iets apartere cadeaus en heeft sinds 1 januari een reparatieservice voor telefoons en tablets. “IJburg geeft een eilandgevoel, je moet echt náár de stad gaan. Dan is het fijn als veel dingen hier te regelen zijn.” Daarnaast werkt ze samen met IJburgse schrijvers. “Ik heb in mijn etalage vaak mooie boeken die geschreven zijn door mensen die hier gewoon om de hoek wonen!”, zegt ze.
Ze heeft met zichzelf afgesproken dat ze een jaar de tijd neemt om te kijken hoe het gaat. “Dat betekent dat in mei de week van de evaluatie is. Ik weet nu al dat ik het hartstikke leuk vind, ondernemen. Maar het moge duidelijk zijn dat ik niet tien jaar lang één winkel blijf doen”, aldus Petra.

Minibio

Naam: Petra Hoogenboom
Leeftijd:43
Formule: Bruna
Gestart als franchisenemer: 13 mei 2013
Aantal medewerkers: 8
Gezinssituatie: samenwonend, 2 kinderen (5 en 15)
Hiervoor werkzaam als: projectleider/verandermanager ABN AMRO
Hobby’s: lezen, film, uit eten, leuke dingen doen met het gezin
Mijn tip voor starters: “Verdiep je in de keuze zelfstandig of franchise. En kies je voor franchise, verdiep je dan in de organisatie om te kijken of die bij je past.”

+

 

 

 

Lees meer over:
Franchise+ Franchiseplus
Redactie
Bekijk ook