De Huizenbemiddelaar: Harry Lulofs aan het woord

Harry Lulofs is sinds 2021 franchisenemer bij de Huizenbemiddelaar. Met zo’n 30 jaar ondernemerservaring in export en sales vindt hij het ‘heerlijk’ om nu als makelaar te werken. Samen met zijn vrouw, die 25 jaar geleden een makelaarsopleiding heeft gedaan, bestiert hij nu de vestigingen in Groningen en Friesland.

Waarom heb je gekozen voor de Huizenbemiddelaar?

In het verleden hebben mijn vrouw en ik andere werkzaamheden gedaan, wel met raakvlakken met de makelaardij. Ik heb zelf ook diverse panden gekocht en verkocht. Totdat mijn zoon ons op het spoor van de Huizenbemiddelaar zette. Harald heeft me tijdens een presentatie enthousiast gemaakt. Het is een leuke formule en een frisse onderneming. Omdat er in Friesland nog geen vestiging was, ben ik daar ingedoken. Nu is daar ook Groningen bij gekomen.

Er komt veel bij kijken als franchisenemer, maar gelukkig word je van a tot z begeleid. Je volgt een makelaarsopleiding, doet beroepscursussen en profiteert van alle kennis en kunde doordat de formule al bijna 20 jaar bestaat. Dit bespaart mij de welbekende ondernemersfoutjes. Fijn is dat je al een logo, naam en de naamsbekendheid hebt van het concept. Ik houd goed contact met Harald en mijn collega’s. Zo kun je altijd bij elkaar terecht met vragen, is iedereen goed bereikbaar en zijn er regelmatig meetings waarin we ervaringen met elkaar delen.

Wat zijn je ervaringen als franchisenemer bij de Huizenbemiddelaar?

Heel leuk. Gewoon heerlijk. Ik houd van de vrijheid en de zelfstandigheid die je als ondernemer hebt. Je kunt je eigen dagen indelen en zelf bepalen hoe je jouw onderneming laat groeien. Doordat we samenwerken met een notaris en een hypotheekadviseur, kunnen we mensen goed advies geven. Makelaar zijn is dan ook meer dan alleen een huis kopen of verkopen.

Wat zou je tegen startende franchisenemers zeggen?

Doen. Gewoon doen. Het duurt zo’n 2 maanden voordat je operationeel bent. Verder is het gewoon ontzettend leuk om zelfstandig makelaar te zijn. Je kunt blijven bouwen aan je vestiging. Zo ben ik van plan om uit te breiden, in personeel en zelfs in vestigingen als daar mogelijkheden toe zijn.

Wil jij ook je eigen makelaarskantoor starten en benieuwd naar onze franchiseformule?

 

Lees meer over: