Hernanni pakt door met Anytime Fitness

Hernanni Marchi rolde het vak in. Rugpijn dreef hem naar de sportschool en van het een kwam het ander. Hij werd gevraagd groepslessen te geven en specialiseerde zich in power yoga. De hobby liep uit de hand en nu staat hij aan de vooravond van zijn derde vestiging van Anytime Fitness.

Toen hij stopte met zijn betaalde baan in sales en marketing lag een overstap naar de fitnessbranche voor de hand. Iets voor zichzelf beginnen wilde hij sowieso altijd al. Via de nieuwsbrief van Franchise+ werd hij attent gemaakt op Anytime Fitness en de roep van die snelgroeiende formule om nieuwe franchisenemers. Het ‘familiaire en persoonlijke gevoel’ dat hij aan de kennismakingsgesprekken overhield, trok hem over de streep. Eerst werkte hij aan een haalbaar plan, daarna zei hij pas ‘ja’. 

Hij investeerde zijn hele hebben en houwen in het nieuwe project. Op 8 januari 2018 opende hij zijn eerste vestiging in Groesbeek. Op korte afstand van zijn woonplaats Wijchen. Hij zag snel vooruitgang in zijn club van circa 600 vierkante meter. Na een half jaar wist hij: ‘dit is het, ik ga doorpakken’. Hij ontwikkelde een visie waarin hij drie vestigingen binnen vijf jaar zou hebben.

Echt ondernemen

De locatie voor zijn tweede vestiging had hij al eerder op het oog. Het vergde nog een half jaar onderhandelen voordat het nu wel tot een akkoord kwam. Op 3 april 2019 gingen de deuren open voor het publiek van Anytime Fitness in Millingen aan de Rijn. Die vestiging wordt gerund door twee dames. Een daarvan is zijn vrouw. “Ze is zo enthousiast geraakt dat ze er ook in is gestapt. Toen ik een tweede vestiging wilde openen, verklaarde ze me voor gek, nu wil ze snel een derde vestiging erbij.”

Daarmee zit ze helemaal op één lijn met Hernanni. Hij voorziet de opening van die zaak begin 2020 in Malden. Voor de dagelijkse bedrijfsvoering is hij nog op zoek naar een hardwerkende manager, die hij wel zal sturen. Zelf blijft hij vooral actief in zijn eerste vestiging, in Groesbeek. “Daar ken ik vrijwel alle leden van naam. In de fitnessclub in Millingen zijn de dames het gezicht.”   

Als het in januari zover is loopt hij met drie clubs in twee jaar flink voor op schema. Zijn groeiplan is inmiddels bijgesteld naar vijf clubs binnen vijf jaar. Hij is echt aan het ondernemen, beseft hij. “Dat zat er altijd wel in bij me. Het kwam er nooit van omdat ik mijn werk zo leuk vond. Maar nu ik dit doe, overtreft het voor 200 procent mijn verwachtingen.”
 

Lees meer over:
Hans Veltmeijer Hans Veltmeijer
Redacteur
Bekijk ook