Het is een gave formule, het is hard werken maar dat is zeker de moeite waard!

Franchisenemersportret: Tako & Carola Post bij Gelderblom

Even een korte introductie

Tako en Carola Post (46 en 51 jaar), een ondernemersduo uit Oude Tonge, hebben in november 2021 de sprong gewaagd naar het ondernemerschap door zich aan te sluiten bij de Gelderblom Slagrijen Franchise, een bloeiende franchiseformule in de regio. Hun franchisevestiging bevindt zich aan de levendige Dabbestraat 1-3, midden in het hart van Oude-Tonge.

De Post's zijn niet vreemd voor de wereld van voedsel en detailhandel. Voordat ze deze nieuwe stap zetten, had Carola een carrière als docent Slagersvak Onderwijs bij SVO. Ondertussen was Tako actief als zelfstandig slager en had hij ervaring als franchisenemer bij Kippie. Met de gezamenlijke expertise en toewijding aan kwaliteit zijn ze vastbesloten om van hun Gelderblom Franchisevestiging een groot succes te maken in de bruisende gemeenschap van Oude Tonge.

Tako en Carola van Gelderblom

Waarom deze franchiseformule?

De weg naar deze nieuwe onderneming begon toen ze via een kennis in contact kwamen met Jos Gelderblom, de drijvende kracht achter de franchiseformule. Na enkele inspirerende gesprekken over de mogelijkheden van de formule, waren Tako en Carola overtuigd van de kracht van het concept.

De keuze voor de Gelderblom Franchise was zorgvuldig overwogen. Ze hadden verschillende franchiseformules vergeleken, maar de unieke samenwerking en het gevoel van saamhorigheid binnen de Gelderblom-gemeenschap spraken hen bijzonder aan. Het idee van het bundelen van elkaars krachten, de gedeelde missie en visie, gaf hen het gevoel deel uit te maken van een hechte familie.

Bovendien werd hun besluit beïnvloed door de uitstraling van de formule en de aantrekkelijke voorwaarden, waaronder de destijds lage formule fee. De wens om ondernemer te worden bij Gelderblom werd werkelijkheid toen ze de perfecte locatie vonden in Oude Tonge, waar voorheen een keurslager gevestigd was. Jos Gelderblom stond hen bij in elke stap van het proces, waardoor de overgang soepel verliep. Met een team van in totaal 11 personeelsleden - 5 vaste krachten gedurende de week en nog eens 6 weekendkrachten - streven Tako en Carola ernaar om hun klanten elke dag de beste service te bieden.

Wat zijn jullie ervaringen als franchisenemer bij Gelderblom tot nu toe?

Voor Carola, die een carrièreswitch maakte van het onderwijs naar de detailhandel, is het een continu leerproces geweest. Maar ondanks de uitdagingen, blijft ze enthousiast over de mogelijkheid om elke dag iets nieuws te leren en te ontdekken. Voor haar en Tako is het runnen van de franchise nooit saai; ze zijn voortdurend bezig met het verbeteren van het assortiment en de presentatie van hun producten.

En het harde werk loont. Sinds de opening hebben Tako en Carola een positieve ontwikkeling gezien in de winkelomzet en het rendement. Maar het succes gaat verder dan alleen cijfers; het draait ook om het creëren van een uitstekende klantbeleving. Dit is een van de kernwaarden van de Gelderblom Franchise, en Tako en Carola hebben er alles aan gedaan om dit te realiseren. Ze betrekken hun medewerkers actief bij het streven naar klanttevredenheid en hebben zelfs een systeem opgezet waarbij vier keer per jaar een mystery shopper de winkel beoordeelt. Deze feedback stelt hen in staat om voortdurend te blijven leren en verbeteren.

Daarnaast staat Tako altijd open voor nieuwe initiatieven vanuit de formule. Hij heeft bijvoorbeeld deelgenomen aan pilots voor een boekhoudprogramma en is momenteel bezig met de ontwikkeling van een maaltijdconcept.

Wat is jullie meegevallen en wat blijkt in de praktijk moeilijker dan verwacht?

Wat Tako en Carola vooral is meegevallen, is hoe hartelijk ze zijn ontvangen door de inwoners van Oude-Tonge. Ondanks dat ze nieuw waren in de gemeenschap, voelden ze zich al snel thuis. Zozeer zelfs dat ze uiteindelijk besloten hebben om te verhuizen naar Oude-Tonge, zodat ze nog dichter bij hun winkel en klanten kunnen zijn. Een andere aangename verrassing was de warme ontvangst door de medewerkers van de voormalige eigenaar van de winkel. Tako en Carola zijn dankbaar voor de vriendschappen die ze hebben opgebouwd en waarderen de steun en het begrip tijdens de overgangsperiode. Hoewel het opzetten van hun eigen zaak natuurlijk de nodige uitdagingen met zich meebracht, zijn Tako en Carola vastberaden om er elke dag een feestje van te maken voor hun klanten. Ze maken er elke dag samen een feestje van met het beste voor de klant! Wat betreft de moeilijkheden die ze hebben ervaren, blijkt in de praktijk eigenlijk niets moeilijker te zijn dan verwacht.

Welke ondersteuning hebben jullie van de franchiseformule ontvangen tijdens de voorbereiding en opening? En welke ondersteuning ontvangen jullie nu?

De Gelderblom Franchise bood een uitgebreid openingstraject, compleet met een gedetailleerd draaiboek, openingsacties en promotiemateriaal zoals folders. 

Maar ook na de opening blijft de franchiseformule hen ondersteunen. Zo profiteren ze van De Waal inkooporganisatie, die hoogwaardige producten en een hoog service niveau levert. Financiële begeleiding wordt geboden om het winkelmanagement te helpen sturen op de jaarlijkse begroting, terwijl Foodbase hygiëne-audits en Secret View Mystery Shopping zorgen voor een constante kwaliteitsbewaking en feedback.

Bovendien wordt Tako en Carola waardevolle ondersteuning geboden door hun formulecoach, Johan Gunter, die regelmatig winkelbezoeken aflegt om advies en begeleiding te bieden. Daarnaast worden ze ondersteund door verschillende marketingacties, zoals voorjaarsacties, BBQ-folders, jubileumacties en najaarzakkenacties, evenals door online marketingcampagnes.

Wat zijn jullie toekomstplannen voor de korte & lange termijn?

Op korte termijn streven Tako en Carola naar het optimaliseren van hun assortiment en het verkennen van nieuwe kansen op de markt, met name op het gebied van maaltijden. Op de lange termijn hebben Tako en Carola ambitieuze plannen om hun winkel te vernieuwen en te voorzien van nieuwe elementen, zoals een concept voor persoonsmaaltijden. Met dit nieuwe concept willen ze een unieke ervaring bieden aan hun klanten, waarbij gemak, kwaliteit en variatie centraal staan.

Tot slot

Voor hen is het werken met deze formule een ware zegen geweest. Hoewel het hard werken is, ervaren ze dat de inspanningen zeker de moeite waard zijn. De mogelijkheid om een goede boterham te verdienen met hun eigen onderneming is een van de voordelen die ze graag benadrukken. Ze zijn dankbaar voor de maximale ondersteuning die ze van Gelderblom ontvangen om dit doel te bereiken.

Als ervaren franchisenemers hebben Tako en Carola ook enkele waardevolle tips voor startende ondernemers die overwegen om zich aan te sluiten bij een franchiseformule. Ze moedigen aspirant-franchisenemers aan om een kijkje te nemen in bestaande winkels en zich te laten inspireren door de mogelijkheden. Het aangaan van een vrijblijvend gesprek met de formule kan ook enorm verhelderend zijn en helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

Wil jij ook franchisen bij Gelderblom? Vraag dan informatie aan via onderstaande knop!

Lees meer over:
Bekijk ook