Franchisenemersportret: Jakob Simons

Korte introductie

Maak kennis met Jakob Simons! Jakob is een 26 jarige gedreven franchisenemer binnen de Gelderblom slagerijen. Met een achtergrond als slager begon Jakob zijn ondernemingsdroom op 3 oktober 2020 bij Gelderblom in IJsselstein. Zijn keuze voor Gelderblom werd mede beïnvloed door zijn eerdere werkervaring bij Jos Gelderblom in Montfoort. Met een team van 6 vaste medewerkers en 5 parttimers leidt hij met succes zijn franchisevestiging, waarbij kwaliteit en uitstekende klantenservice hoog in het vaandel staan.  

foto Jakob en Marina

Waarom deze franchiseformule?

Jakob is ooit begonnen bij Jos Gelderblom in Montfoort, hier leerde hij al veel over de formule en hoe het er allemaal aan toe gaat. Doordat hij hier veel in contact is gekomen met de formule heeft hij nooit getwijfeld om deze zelf te volgen als franchisenemer. Als echte winkelslager voelt Jakob zich het meest op zijn gemak in de winkel zelf. Hij erkent dat marketing niet echt zijn ding is, de Gelderblom formule neemt deze taken gelukkig over. Dit stelt Jakob in staat om te focussen op waar hij goed in is, namelijk het runnen van de winkel. 

Wat is je ervaring als franchisenemer bij Gelderblom tot nu toe?

Tot nu toe is het een fijne ervaring voor Jakob. Hij geeft aan dat het fijn is om altijd een goede sparringpartner te hebben. Of het nu gaat om personeel kwesties, onderhandelingen met verhuurders of andere uitdagingen die zich voordoen. Hij waardeert de openheid en toegankelijkheid die Gelderblom te bieden heeft. Jakob heeft gemerkt dat het aansturen van een winkel, vooral wanneer het personeel er al langer werkt dan hijzelf, moeilijker blijkt te zijn dan verwacht. Hij heeft hierin ervaren dat effectieve communicatie een cruciale factor is. 

Welke ondersteuning heb je ontvangen van de Gelderblom franchiseformule?

De Gelderblom franchise bood een uitgebreid openingstraject aan. Hierbij ontving Jakob een compleet draaiboek en promotiemateriaal. Verder heeft de Gelderblom formule geholpen met het indelen van de nieuwe winkel met daarin het terugkomen van de formule. De ondersteuning die Jakob momenteel krijgt is wat minder doordat alles gelukkig gaat zoals het moet gaan. Jakob is wel op de hoogte wie die moet bereiken mocht de situatie ooit eens veranderen. 

Wat zijn jouw toekomstplannen?

Jakob is trots op het recent neerzetten van een prachtige winkel en het introduceren van een nieuwe worstsoort.  Hij voelt zich geïnspireerd door de mogelijkheid om voortdurend nieuwe en interessante elementen toe te voegen aan zijn zaak. Op lange termijn overweegt hij zelfs om een webshop te starten en een bezorgservice aan te bieden, waardoor hij zijn klanten nog meer keuzemogelijkheden kan bieden.

Tips voor startende franchisenemers? 

Zorgen dat de toonbank VERS is

Jakob benadrukt het belang van een verse toonbank. Hij erkent dat zijn winkel in het midden tot aan de hoge kant van de markt zit. Volgens hem is dat logisch omdat ze fantastisch mooi vlees hebben, maar mensen moeten wel waar voor hun geld krijgen. Hierbij is het essentieel dat er een verse toonbank is in de winkel. 

Wil jij ook franchisen bij Gelderblom? Vraag dan informatie aan via onderstaande knop!

Lees meer over:
Bekijk ook