Franchisenemersportret: Faizel Kraaijenbrink

Faizel Kraaijenbrink is een 26 jarige ondernemer uit IJsselstein, en is sinds 2022 trotse franchisenemer van Slagerij Gelderblom. Vanaf zijn veertiende jaar heeft Faizel zich verdiept in het slagersvak. Hierbij heeft hij veel ervaring opgedaan bij slagerijen zoals de Goeij en Kaldenberg. Deze goede basis leidde hem uiteindelijk naar Gelderblom in IJsselstein waar hij zijn vakmanschap verder heeft uitgebouwd. 

Zijn kennismaking met Gelderblom begon toen hij solliciteerde bij Jakob Simons, de voormalig eigenaar, waarbij hij vanaf de eerste dag werd meegenomen in de unieke werkwijze en cultuur van de franchise. Deze ervaring bevestigde het besluit van Faizel om de vestiging over te nemen toen de mogelijkheid zich aandiende. 

Faizel slager

Waarom deze franchiseformule?

In 2020 begon Faizel te werken bij Slagerij Gelderblom in IJsselstein, waar hij vanaf de eerste dag vertrouwd werd gemaakt met de formule. Toen hij de kans kreeg om de winkel over te nemen, was het voor hem een logische stap. Daarbij heeft Faizel nooit overwogen om naar een andere franchiseformule te kijken. 

Wat zijn jouw ervaringen als franchisenemer tot nu toe?

Als zelfstandig ondernemer word je voortdurend uitgedaagd en leer je veel. De keuze om franchisenemer te worden, voegt hier een bijzonder voordeel aan toe: de mogelijkheid om deel uit te maken van een netwerk met andere ondernemers. De verbondenheid met andere franchisenemers is van onschatbare waarde. Binnen dit netwerk is er altijd iemand beschikbaar om mee te sparren of het uitwisselen van ideeën.

Welke ondersteuning heb jij gehad van de franchiseformule?

De ondersteuning die hij ontving tijdens de voorbereidingsfase was zeer divers. Er werden talrijke waardevolle gesprekken gevoerd, waarin steeds de nadruk lag op het belang dat de keuze voor franchising uit hemzelf moest komen en als een verplichting moest voelen. Verder kreeg hij advies en hulp aangeboden bij de financieringsaanvragen bij de bank, wat een essentieel onderdeel vormde van het voorbereidingsproces. 

Wat zijn jouw toekomstplannen?

Op korte termijn is Faizel van plan om het assortiment maaltijden uit te breiden en het aanbod belegde broodjes te vergroten. Ook voor de lange termijn heeft Faizel goede ideeën om toe te passen in zijn winkel.  Zo ambieert hij de overstap naar digitale toonbanken en de aanschaf van nieuwe kassa's. Tot slot ziet hij nog een kleine verbouwing gebeuren in de winkel.    

Wil jij ook franchisen bij Gelderblom? Vraag dan informatie aan via onderstaande knop!

Lees meer over:
Bekijk ook