Drie clubs en het einde is nog niet in zicht

Al sinds de start in 2013 droomt Wai-Yip Pang van het hebben van meerdere clubs voor de formule van zijn hart: Anytime Fitness. Nu opent hij al weer de derde vestiging en als het aan hem ligt – en dat doet het – blijft het daar niet bij. “Met Anytime kan ik doen wat ik leuk vind: ondernemen!”

Niet dat Wai-Yip Pang geen druk leven heeft: zijn vrouw heeft een restaurant in Hengelo – waar hij tijdens weekenden en feestdagen meehelpt – en kortgeleden werd zijn derde kind geboren. In 2013 opende hij zijn eerste Anytime Fitness in Goor en in 2015 – samen met een partner – een tweede vestiging in Glanerbrug. Daarnaast is hij sinds eind 2016 mede-eigenaar van de escaperoom TRAP in Arnhem. En toch opent hij nu zijn derde fitnessvestiging, in Almere Buiten. “Dat komt doordat de formule perfect te combineren is met andere activiteiten en met mijn gezin”, vertelt Wai-Yip. “We hebben goede managers, die worden prima getraind door ons en door het hoofdkantoor. En dankzij het 24/7-concept kunnen leden altijd bij ons naar binnen, dus dat loopt wel door.”

Gemoedelijk

Wai-Yip, die opgroeide in een gezin dat werkzaam is in de horeca en zelf ook zeven jaar ondernemer was voor New York Pizza, weet wat het is om altijd aan het werk te zijn. Dat is dan ook een van de redenen om te kiezen voor Anytime Fitness. Maar er is meer: “Het is een jonge organisatie en het 24/7-concept was, zeker destijds, heel vernieuwend”, verklaart hij. “Je werkt kleinschalig en de sfeer is gemoedelijk. Mede daardoor kun je makkelijk meerdere clubs openen. Bijna 60% van de franchisenemers is multi-club-owner.”

Volgend jaar

En hoewel hij het klantcontact ook leuk vindt – “je hoort altijd positieve verhalen” – is het toch vooral het ondernemerschap waar zijn hart ligt. “Deze formule past daarom bij mij, ik kan doen wat ik leuk vind. Het onderhandelen met de verhuurder, het opbouwen van een club: dat is mijn droom en passie.”
Zijn kinderen beschouwt hij als zijn grootste succes, zegt hij lachend. Maar daarnaast is hij er trots op dat hij in vier jaar tijd drie Anytime Fitness-vestigingen heeft kunnen openen. En ook al is hij nu bezig met alles op de rit krijgen in Almere Buiten, in gedachten is hij al verder: “Ik zou eind volgend jaar wel weer een nieuwe club willen openen”, aldus Wai-Yip Pang.

In het kort

Naam: Wai-Yip Pang
Leeftijd: 35
Formule: Anytime Fitness
Gestart als franchisenemer in: 2013
Aantal medewerkers: 12
Gezinssituatie: Getrouwd, 3 kinderen
Hiervoor werkzaam als: Franchisenemer New York Pizza
Hobby’s: “Mijn kinderen, reizen, sporten. En films en series kijken, dat vind ik ook ontspannend.”
Mijn tip voor starters: “Gewoon doen! Bezoek formules en ga open minded het gesprek aan.”

Lees meer over: