Anytime Fitness: Pim Bruins

Zijn droom om ooit een bedrijf in de sportwereld te openen, is uitgekomen. Pim Bruins startte eind vorig jaar in Hoogerheide zijn franchisevestiging van Anytime Fitness. Tijd voor een nieuwe droom? “Als alles hier stabiel staat, is het wel mijn ambitie om er één of twee vestigingen bij te gaan doen”, aldus Pim.

“Vanaf het moment dat ik kon lopen was ik al met een bal bezig en ik heb altijd op een leuk niveau gevoetbald”, verklaart Anytime Fitness-ondernemer Pim Bruins (32) zijn liefde voor de sport. Hij probeerde van zijn hobby zijn beroep te maken maar kon in de voetballerij niet echt de grote sprong maken. “Toen mijn vader vroeg of ik in het familiebedrijf kwam werken, een tegel- en sanitairzaak, zei ik wel gelijk dat áls zich een kans zou voordoen om in de sport te ondernemen, ik die zou aangrijpen. Ik heb met veel plezier in het familiebedrijf gewerkt en veel kennis en ervaring opgedaan. Maar toen liep ik tegen het franchiseconcept Anytime Fitness aan. Vanaf het eerste moment dat ik met die mensen in contact kwam, had ik een enorme klik en een warm gevoel, buiten het feit dat ik het 24-uursconcept enorm vernieuwend vond.” In november 2014 ging Anytime Fitness Hoogerheide open. “En het gaat hartstikke goed. We zitten inmiddels al boven de 650 leden”, zegt hij.

Anders denken

Wat hem het meest bevalt? “Dat je je eigen ondernemerschap en visie kan koppelen aan de innovativiteit en kracht van een wereldwijde organisatie. Zorgen dat sporten en werken aan je gezondheid en vitaliteit passen in de drukke leefomstandigheden van de mensen, dat is onze missie. Als ondernemer luister je daadwerkelijk naar je klanten, je besteedt aandacht aan ze. Daar kan ik mijn ei in kwijt. Daarvoor moet je anders durven denken en openstaan voor andere mensen. Dan vind je vanzelf de winnende combinatie.” Een uitdaging vindt hij dat in het eerste contact met de klant de prijs zo’n grote rol speelt. Pim: “Het is in onze maatschappij een soort prijzencircus geworden. Maar als je iemand ervan overtuigt dat we een goede prijs vragen voor onze manier van werken, dan buig je dat om in iets positiefs. Dan is de prijs niet meer belangrijk en willen de mensen gewoon aan hun gezondheid en vitaliteit werken.” Zijn ambitie is in eerste instantie om in Hoogerheide een structureel stabiele organisatie neer te zetten waar de mensen in Woensdrecht en omgeving echt iets aan hebben. Daarnaast heeft hij nóg een ambitie. “Ik zou graag in de toekomst nog één of twee extra vestigingen openen. Maar stap voor stap, eerst moet het hier goed staan”, aldus Pim.