Anytime Fitness komt sterk uit coronacrisis

Corona of geen corona, fitnessformule Anytime Fitness groeit door. In het jaar 2020, het jaar van de pandemie, zullen er circa 25 nieuwe clubs bij komen. En het einde van de expansie is nog lang niet in zicht.

In het restant van dit jaar openen nog tien tot vijftien vestigingen. Daaronder ook twee clubs in Limburg van Joyce en Bjorn Hameleers, de kinderen van oprichter en eigenaar Petro. Allebei jonge dertigers.   

De teller staat nu op 105 clubs in Nederland en dertien in België. Vanwege de nog steeds geldende coronaregels en omdat er in Nederland op 1 juli acht clubs tegelijk zijn geopend, is de mijlpaal van nummer honderd vooralsnog vrij geruisloos gepasseerd. 

Er was wel een grote happening gepland voor de maand april. Maar toen kwam het virus en viel veel stil. De focus van het hoofdkantoor en van de franchisenemers kwam helemaal te liggen op het gezond houden van de clubs. En dat lukte want geen enkele vestiging van Anytime Fitness viel om. ,,Het is een spannende tijd geweest”, zegt marketingmanager Kim Brouns. ,,Maar we zijn er samen goed doorheen gekomen. Dat blijkt ook wel uit de reacties van de franchisenemers. Dagelijks krijgen we bedankjes voor onze zorg en inzet. Dat is heel fijn want we hebben er veel tijd en energie in gestoken. We hebben in deze periode kunnen laten zien wat onze gezamenlijke kracht is.”

Loyaliteit

Zo voelt franchisenemer Sergio Rasidin (29) het ook. “Het was een hele leerzame periode”, kijkt hij terug. “Het heeft me scherper gemaakt, want door één gebeurtenis kan het zekere ineens onzeker worden. En dan moet je veel regelen met je personeel en je hoofd koel houden. Met dank aan het hoofdkantoor lukte dat.”

Hij zag een succesvol samenspel in crisistijd waarbij ook de leden een grote rol speelden. “Het was mooi om te zien hoe trouw leden zijn. Ze steunen je echt. Dan zie je het resultaat van de persoonlijke benadering die we hebben bij Anytime Fitness.”

Zijn zoektocht naar een vijfde vestiging had hij even gestaakt maar is daar nu weer druk mee bezig. “Juist nu zijn er kansen en mogelijkheden om een goede locatie te vinden tegen gunstige voorwaarden.”

Zes jaar geleden begon hij als stagiair bij Anytime Fitness in Capelle aan den IJssel. Het klikte helemaal en na in twee jaar het kunstje te hebben geleerd dacht hij: dit kan ik zelf ook. De Rotterdammer zag potentie in Drenthe en sloot een mooie deal in Hoogeveen. 

Hij moest even wennen aan de Drentse omgangsvormen, maar voelt zich er nu helemaal thuis. “De mensen zijn hier wat afwachtend maar als het goed zit, is de loyaliteit heel hoog.” Ondertussen heeft hij al vier clubs onder zijn hoede in deze provincie. Naast zijn doorzettingsvermogen hebben volgens hem de sfeer, luxe en de persoonlijke touch van Anytime Fitness tot dit succes geleid.   

Vrijheid

Kim Brouns ziet nog een aantal belangrijke redenen waarom de leden hun fitnessclub trouw zijn gebleven en er bovendien veel overstappers zijn vanuit andere fitnessformules. “We merken dat de vrijheid, die er bij ons is door de 24/7 openingstijden, nu heel belangrijk wordt gevonden én dat er extra op hygiëne wordt gelet. Hygiëne staat bij Anytime Fitness hoog in het vaandel. Daarnaast merken we dat onze kleinschaligheid ook in ons voordeel speelt. Zeker in deze tijd wanneer mensen nog niet per se drukte op willen zoeken en wél op zoek zijn naar persoonlijke begeleiding.”  

Er is nog meer dan genoeg potentie in Nederland voor nieuwe clubs. Naar schatting is er ruimte voor zeker 350 Anytime Fitness clubs in Nederland. Eind augustus verwacht Anytime Fitness de landelijke naamsbekendheid verder te vergroten door reclame op NPO radio en televisie.

Heb je interesse in het openen van een eigen club of wil je graag meer info hierover?
Bel Bjorn Hameleers: 06-50410948.