10 Vragen aan Peter Haspels

1.    Hoe ben je ondernemer geworden?

Zo’n tien jaar geleden is mijn vader (Ton) begonnen met een onderneming in Nieuwegein. Al mijn schooluren en vrije uren ben ik gaan werken in de winkel en dit werd steeds meer. Na een periode van zo’n vier jaar in vaste dienst wist ik het zeker, ik word zelfstandig ondernemer. Nu hebben we een V.O.F. en drie winkels (Nieuwegein, IJsselstein & Utrecht) 

2.    Wat voor werk heb je hiervoor gedaan?

Ik ben gelijk vanuit school begonnen met werken. Daarvoor heb ik alleen wat zaterdagbaantjes gehad. Wel heb ik altijd een eigen drive-in show gehad en werkte ik in de weekenden in de horeca als DJ. Hier ben ik mee gestopt toen ik meer uren begon te maken binnen ons bedrijf.

3.    Heb jij ook overwogen om je bij andere franchiseformules aan te sluiten? Zo ja, welke? En wat gaf de doorslag om toch bij deze formule te starten?

De formule Dobey heeft voor mij duidelijke kenmerken: vooruitstrevend en innovatief. Deze twee waarden zijn ook aan mijzelf toe te schrijven. Producten over de toonbank duwen tegen een zo laag mogelijke prijs dat kan iedereen wel. Een product en je eigen winkel verwaarden en het juiste product verkopen is iets heel anders. Wij zijn als Dierspecialisten binnen onze drie winkel zeer vooruitstrevend wat betreft advisering. Adviseren is bij ons zelfs begeleiden. We stoppen pas als iets 100 procent is opgelost. 

4.    Hoe is de opening van de vestiging verlopen en waren er nog problemen met de opstart?

De opening was gezellig en een toevoeging voor de omgeving. Problemen zijn er wel degelijk geweest. Er zijn bepaalde NUTS bedrijven die zich niet kunnen aanpassen aan het tempo van de retail. Het zijn trage en logge organen. 

5.    Welke ondersteuning heb jij van de franchiseformule ontvangen tijdens de voorbereiding, de opening en nu? 

In de aanloop tot de afwikkeling is Dobey in staat geweest ons te ontlasten en ondersteunen. Dit moet ook, we hebben ook nog twee andere winkels. Mijn interesse in marketing is dusdanig groot dat we na de opening daar wat minder ondersteuning in gevraagd hebben.

6.    Heb je personeel in dienst en zo ja, hoeveel?

Ja, wij hebben 9 lieve collega’s. Deze werken zo vast mogelijk in één van de drie winkels.

7.    Welke eigenschappen komen goed van pas in je werk?

Ik ben flexibel en kan me goed aanpassen. Door mijn flexibele en ook creatieve insteek krijg je me niet snel gek. Mijn interesse in marketing en vooruitstrevendheid komt onze winkels goed van pas tijdens eigen georganiseerde acties en activiteiten. We hebben zelfs onlangs een eigen App gepubliceerd. We benaderen nu onze consument via meerdere kanalen.

8.    Wat zijn jouw toekomstplannen?

Die heb ik voor mezelf aardig duidelijk. Mijn ambitie ligt absoluut in het doorgroeien van het aantal winkels en de grootte hiervan. Dit kan natuurlijk off- maar ook online.

9.    Hoe ziet je vrijetijdsbesteding eruit?

Ik ben erg graag in de sportschool. Een mooi moment om nergens aan te denken. In mijn vrije tijd ben ik ook regelmatig aan het werk op mijn computer, zeker als er weer nieuwe ideeën opbloeien. Ontspannen samen met mijn vrouw een leuke serie kijken of afspreken met vrienden mag ook zeker niet ontbreken.

10.    Heb jij een goede tip voor een startende franchisenemer?

Luister goed naar mensen die de klappen van de zweep kennen en zoek goede ondersteuning. Ik heb één van de beste leermeesters, mijn vader. Dat is een rasechte en eerlijke retailer. Door snel en voornamelijk op tijd te leren wat factoren als bijvoorbeeld personeel en marge voor invloed hebben op je onderneming, voorkom je een hoop ellende. 

Minibio Peter Haspels

Naam: Peter Haspels    
Leeftijd: 27
Franchisenemer van: Dobey Dierspecialist        
Sinds: 2012
Aantal uur per week: Als zelfstandig ondernemer tel ik geen uren dat ik werk, ik zorg ervoor dat alle uren die ik werk altijd met plezier zijn!

Lees meer over: