SPAR-formule opent nieuwe vestiging van The Tosti Club in Otterlo

In deze SPAR-vestiging zijn vanaf 6 mei de Echte Tosti’s verkrijgbaar. Na de succesvolle start van de shop-in-shoplocatie van The Tosti Club in Zwolle breidt franchiseformule SPAR het succesverhaal van de The Tosti Club verder uit.

Nieuwe shop-in-shop The Tosti Club

In Otterlo zijn bij SPAR van Leijenhorst vanaf 5 mei 2021 de Echte tosti’s van The Tosti Club verkrijgbaar. De nieuwe locatie bevindt zich aan de Dorpsstraat. Ondernemers Johan en Saron van Leijenhorst zijn verheugd dat ze de bekende tosti’s nu ook aan hun klanten kunnen aanbieden. ‘’Voor de tosti’s van de SPAR in Otterlo, fiets je graag een blokje om’’ aldus de ondernemer.

Foodservice en SPAR

Naast het reguliere food-assortiment zet SPAR groot in op foodservice en de daarbij behorende hospitality-beleving voor haar gasten. Dat gebeurt door het voor klanten/gasten mogelijk te maken een vers bereide tosti van The Tosti Club of een vers belegd broodje, een verse salade of smoothie te bestellen of to go mee te nemen.

SPAR franchiseformule en The Tosti Club

SPAR nam in oktober 2020 een meerderheidsbelang in The Tosti Club. Met de overname breidt SPAR zijn marktaandeel in het segment foodservice aanzienlijk uit. Volgens SPAR CEO John van de Ent is de aankoop van The Tosti Club een ‘logische stap’ om te versnellen op foodservice-activiteiten en het gemak-concept in SPAR-vestigingen nog meer te laden. Van der Ent: ‘De tosti’s van The Tosti Club zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn bovendien een typisch Nederlands product. Als het aan mij ligt, groeit de tosti uit tot één van onze ‘signature products’, net zoals de rookworst dat is voor de Hema,’ vertelt Van der Ent.

De missie is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de tosti’s van The Tosti Club, zoals de ‘Spanish’ of ‘Italian’ maar ook de ‘Klassieker’ ham-kaas. Dat doet SPAR door in te zetten op groei. De focus ligt op het openen van nieuwe shop-in-shops. ‘Omdat wij zowel investeren in onze eigen franchiserestaurants als in shop-in-shop binnen de SPAR winkels, ontstaat er merkherkenning. Het product, de kwaliteit en het verhaal worden steeds belangrijker. The Tosti Club heeft een internationale uitstraling en daar hoort het versterken van het succesverhaal zeker bij.’

Het verhaal achter het succes

In 2015 opende The Tosti Club haar eerste deuren in Breda. Oprichter Jacco Heijkoop vervulde daarmee de droom van zijn zoon, Coen, die een passie heeft voor het gehele proces van brood: van het malen van meel in de molen tot het bakken van een tosti in de pan. Zijn passie blijkt een succesverhaal: Het resultaat The Tosti Club.

Vijf jaar later hoort The Tosti Club bij de snelst groeiende fast casual foodconcepten van Nederland. De populariteit van hun heerlijke “Echte Tosti“ zal razendsnel doorgroeien samen met SPAR. De tosti is voor iedereen, maar is ook voedzaam en bovendien verrukkelijk. Daarnaast staat gemak centraal, een tosti moet snel en makkelijk zijn.