Samenwerking tussen Wim Markwat en Hung Yip stopgezet

De samenwerking tussen horecaondernemer Wim Markwat en Wok to Go-eigenaar Hung Yip is beëindigd. Begin dit jaar maakten beide ondernemers bekend Wok to Go klaar te willen stomen voor groei in de toekomst. Door een verschil aan inzichten over de aanpak en invulling, is inmiddels besloten niet samen verder te gaan.

Het besluit om de samenwerking te stoppen, is in goed overleg genomen. Zowel Hung Yip als Wim Markwat vinden het jammer maar verwijten elkaar niets. Wim Markwat reageert: “Helaas is al snel gebleken dat mijn opvattingen en die van Hung Yip over hoe we met Wok to Go de toekomst in zouden gaan, te veel uiteen lopen.”

Breekpunt

De oprichting van de nieuwe bv voor Wok to Go met Wim Markwat als aandeelhouder, is het breekpunt geweest. Er bleken te veel obstakels om tot een werkbare overeenkomst voor beide partijen te komen. Daarop is besloten de samenwerking te staken. ”Ik heb nog steeds veel waardering voor de creativiteit en kennis van de producten van Hung Yip.” Yip gaat nu alleen verder met zijn Aziatische fastserviceformule Wok to Go.

Nieuwe formule

Wim Markwat is nog steeds enthousiast over de commerciële mogelijkheden van Aziatische fastservice en natural food in de toekomst. Daarom is hij bezig met het opzetten van een nieuwe formule die hij binnen enkele weken hoopt te lanceren. Hij heeft inmiddels de steun van 12 ondernemers die zich als franchisenemer willen aansluiten. Verder participeren groothandel VHC Jongens en verschillende fabrikanten. “Het is heel bijzonder dat mensen zoveel vertrouwen in ons hebben terwijl wij nog niets tastbaars hebben om te laten zien”, aldus Wim Markwat.

Franchiseketen volgens nieuwe wetgeving

“Natuurlijke producten, eerlijkheid, bevlogenheid en betrokkenheid zijn de uitgangspunten van het nieuwe franchiseconcept. Het is de ultieme wens om deze franchiseketen tot een lifestyle uit te bouwen. De franchiseformule zal volgens de nieuwste wetgeving worden ingericht”, vertelt Wim Markwat. Binnenkort maakt hij meer bekend over de naam en invulling van deze nieuwe fastserviceformule.

Bekijk ook