Restaurant Indonesia terug met pop-up restaurant en bezorgformule

Wai Man Lo van het familiebedrijf Restaurant Indonesia is terug. Indonesia zet opnieuw de deuren open naar de authentieke Indonesische keuken. “Vanuit een pop-up locatie serveren zij de kwaliteit gerechten die we al ruim 40 jaar gewend zijn en met de bezorgformule wordt diezelfde kwaliteit nu ook tot aan de deur bezorgd”, vertelt een woordvoerder van de formule. 

Vanuit het pand aan de Coolsingel worden de maaltijden bezorgd door Thuisbezorgd.nl, Deliveroo, Uber Eats en Foodora. Op dinsdag tot en met zaterdag kan er ook op reservering worden gedineerd en eten worden afgehaald. Na een proefperiode zal een groter dekkingsgebied worden aangedaan door een eigen bezorgdienst. 

Toekomstplannen

Kleine eethuizen, zogenaamde Warung Kopi's, worden in Nederland uitgerold als eigen bezorgwinkels of op franchisebasis. Deze uitrol van fast casual eethuizen zal gepaard gaan met een bredere verspreiding van de Indonesia gerechten in groothandels, supermarkten en in kwaliteitshoreca. Met dit franchiseconcept heeft Indonesia haar zinnen gezet op een hogere standaard van authentiek Indonesisch eten in de horeca en bij de mensen thuis. 

“De familie Lo sloot eind 2017 de deuren van Indonesia aan het Rodezand waar zij 42 jaar met passie kookten voor een enthousiast vast en nieuwsgierig publiek”, vertelt de woordvoerder. In 2016 verkocht de familie Lo restaurantketen Satebar. Een laagdrempelig eetconcept wat in 2005 werd gestart als een enkele zaak en uitmondde tot een keten van 8 vestigingen in 4 steden. “Na een korte pauze is Restaurant Indonesia helemaal terug van weggeweest”, aldus de woordvoerder.

Bekijk ook