Pizza Hut maakt comeback in Nederland

Na een afwezigheid van meer dan 15 jaar betreedt fastfood formule Pizza Hut de Nederlandse markt. De ondernemers Soeniel en Rakesh Sewnarain gaan samen met Yum! (moedermaatschappij van Pizza Hut, KFC en Taco Bell) in Nederland de komende jaren meerdere Pizza Hut Express vestigingen openen.

De ambitie is om binnen 3 jaar, minimaal 15 corporate owned Pizza Hut Express vestigingen op high traffic locaties, zoals stations en drukbezochte winkelcentra te openen.  Hiernaast is het de bedoeling dat na de eerste vestigingen ook een actief franchisebeleid gevoerd gaat worden en franchisenemers geworven gaan worden.

Soeniel vertelt: “Pizza Hut kent in Nederland nog steeds een naamsbekendheid van 90%. Een groot deel van de bevolking is dan ook nog in de veronderstelling dat Pizza Hut vele vestigingen in Nederland exploiteert. In België heeft Pizza Hut zelfs meer vestigingen dan merken zoals McDonald’s of Quick/Burger King. De formule heeft nooit aan kracht ingeboet en gezamenlijk met YUM! gaan we voor een landelijke dekking van Pizza Hut in Nederland.”