Pizza Hut komt terug naar Nederland

Yum! Brands, het moederbedrijf van Pizza Hut, gaat opnieuw vestigingen in Nederland openen. Het bedrijf had meer dan 15 jaar geleden ook al een keten in Nederland.

Yum! Brands opent samen met de ondernemers Soeniel Sewnarain en Rakesh Sewnarain in de komende jaren meerdere vestigingen van de formule Pizza Hut Express, meldt Nu.nl.

De eerste vestigingen zullen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht geopend worden. Yum! Brands wil binnen 3 jaar minimaal 15 vestigingen openen op drukbezochte plekken, zoals stations en winkelcentra. De ondernemers streven naar een landelijke dekking van Pizza Hut in Nederland.

"Pizza Hut heeft in Nederland nog steeds een naamsbekendheid van 90%. Een groot deel van de bevolking is dan ook nog in de veronderstelling dat Pizza Hut vele vestigingen in Nederland exploiteert", zeggen Soeniel en Rakesh Sewnarain. De herintroductie wordt deels met crowdfunding gefinancierd.

Yum! Brands is ook eigenaar van de formules KFC en Taco Bell en heeft wereldwijd meer dan 40.000 restaurants. Yum Nederland introduceerde Pizza Hut in de jaren tachtig in Nederland. 

Pizza Hut Express besloot zich terug te trekken toen de NS eind jaren negentig besloot de exploitatie van horeca en detailhandel op treinstations in eigen beheer uit te voeren. In maart dit jaar liet de NS weten deels te stoppen met de exploitatie van stationswinkels.

Er is op dit moment nog 1 Pizza Hut-restaurant in Rotterdam. Deze is van een franchisenemer die de naam voert, maar een eigen assortiment heeft. Dezelfde franchisenemer had tot voor kort ook een vestiging in Den Haag, maar deze is inmiddels gesloten.