Opening 300e DA

Vorige week donderdag, 21 november, opende DA Drogisterij & Parfumerie Ameide haar deuren en daarmee is de 300e DA vestiging in Nederland een feit.

 Na de samenvoeging van D.I.O en DA is de keuze gemaakt het DA merk verder uit te gaan bouwen. Uit consumentenonderzoek bleek dat de naamsbekendheid van en waardering voor het merk DA hoog is.

Het afgelopen jaar hebben meer dan 100 D.I.O.-ondernemers de overstap naar DA gemaakt. Met de vorige week donderdag voor het publiek geopende DA in Ameide wordt het bereiken van de mijlpaal van de 300e DA gevierd.

DA in Ameide

De DA drogisterij van Aly de Wit aan de J.W. van Puttestraat in Ameide is verhuisd naar de Prinsengracht en tegelijkertijd daarmee overgenomen door Arjan de Jong, eigenaar van de plaatselijke Coop supermarkt De Jong. De familie De Jong staat al 6 generaties lang aan het roer van de supermarkt in Ameide.

Inmiddels is Arjan mede-eigenaar van de winkel. Aly de Wit wilde haar bedrijfsactiviteiten beëindigen, maar de drogisterij heel graag voor het dorp behouden. De Jong had daar wel oren naar.

DA met een supermarkt

De vestiging van DA bij de Coop supermarkt versterkt de lokale positie van beide winkels. De combinatie van een DA winkel met een supermarkt komt op steeds meer plaatsen in Nederland voor. Dit is 6e Coop/DA combinatie. In totaal zijn er 25 combinaties van DA winkels met supermarkten.

DA groeit verder

In het eerste kwartaal van 2020 zullen ruim 20 D.I.O. winkels de overstap maken naar DA. Met deze aanwas en de toevoeging van nieuwe winkels zal in de loop van 2020 de volgende mijlpaal van 350 DA winkels worden behaald.

Bekijk ook