“Het ondernemer zijn blijkt in de praktijk moeilijker dan verwacht”

Op 1 augustus is Jason Cheung van start gegaan met zijn Monkey Town-vestiging in Doetinchem. Nu, bijna 4 maanden later, is het tijd om het net op te halen en te kijken hoe het bij de franchisenemer de afgelopen maanden is gegaan. 

Hoe ben je met deze formule in contact gekomen? 

“Mijn gezin en ik bezoeken vaak indoor kinderspeeltuinen. En mijn wens was altijd om een  eigen onderneming te beginnen, toen dacht ik: waarom probeer ik niet zelf om een eigen onderneming op te starten? Na online speurwerk naar indoor kinderspeeltuinen, kwam ik Monkey Town tegen en daar zoeken ze franchisenemers. Ik heb een mail naar de formule gestuurd en zo ben ik met de formule in contact gekomen.”

Waarom heb je voor deze formule gekozen? 

“Ik heb altijd in de horeca gewerkt en wilde ook daar werkzaam in blijven, maar ik wilde geen eigen restaurant. En een indoorspeeltuin heeft veel met horeca te maken. Het is geweldig als kinderen zich vermaken en ouders blij zijn en je complimenten geven dat alles goed was. Daar word ik zo blij van!”

Wat zijn jouw ervaringen als franchisenemer tot nu toe? 

“Er komt toch heel veel bij zo’n formule kijken. Van bank tot verbouwing tot opening. Het is niet een kwestie van: vestiging openen en geld verdienen. De veiligheid en hygiëne is ook belangrijk. Ik leer nog elke dag van andere franchisenemers en de franchisegever, ik ben hun zeer dankbaar.”

Wat blijkt in de praktijk moeilijker dan verwacht? 

“Het ondernemer zijn. Ik heb altijd als werknemer gewerkt en nu moet je in je eentje alles runnen. Ik leer nog elke dag en het blijft een uitdaging om zo optimaal mogelijk te presteren. Gelukkig ontvang ik veel ondersteuning vanuit de formule, bijvoorbeeld bij het bezichtigen van het pand en de opening. Als ik vragen heb App ik naar Monkey Town en krijg ik meteen antwoord.”

Heb jij tips voor startende franchisenemers? 

“Durf te vragen, het is niet erg om een keer op je bek te gaan. Leer van je fouten en sta open voor advies en kritiek.”