Noa volgt zijn passie bij Papa John’s

Pizzaformule Papa John’s zet de groeispurt voort. Na Eindhoven opende op 15 april de nieuwste vestiging in Zoetermeer. Een jonge, gedreven franchisenemer staat aan het roer, met alle steun van zijn ondernemende familie.

Heel bewust koos Noa Koellin (19) Zoetermeer als vestigingsplaats voor zijn Papa John’s. Hij had immers al bij een andere pizzaketen gewerkt en kende de markt. Het zijn pizzaliefhebbers daar in de 110.000 inwoners tellende stad, wist hij al. Een marktonderzoek van Papa John’s bevestigde zijn beeld. 

Managementervaring deed hij op in het kinderopvangbedrijf van zijn ouders. Werkervaring in de pizzabranche had hij dus ook al. Toen de mogelijkheid op zijn pad kwam om franchisenemer van Papa John’s te worden, staakte hij daarvoor zijn mbo-studie retail management.

“Ik had altijd al een passie voor pizza’s en kom uit een ondernemend gezin”, vertelt een trotse Noa voor zijn nieuwe zaak. “Waarom gaan we het niet zelf doen?”, dacht hij destijds. Het werd Papa John’s, want daar hebben ze ‘gewoon de beste pizza’s, met verse ingrediënten’. Dat had hij uitgevonden in New York en Londen waar hij kennismaakte met de formule. “Later kwam ik erachter dat ze ook in Nederland zaten en ben ik de mogelijkheden gaan onderzoeken.”

De kansen en uitdagingen van een nieuwe speler op de markt en de onderscheidende versheid van de pizza’s waren zijn belangrijkste motieven om te kiezen voor Papa John’s. Wel met de hulp van zijn ouders, ervaren ondernemers. Ze draaien allemaal mee. “Maar hij runt de zaak en wij steunen hem daarin”, verduidelijkt vader Aniel. “En ik vind het zelf ook een leuke uitdaging, pizza’s bakken en verkopen.”

Vliegende start

Ondertussen wordt al een hecht team van keukenpersoneel en bezorgers geformeerd. Samen hebben ze een vliegende start gehad. “We hebben de afgelopen twee weken bovenaan gestaan qua pizzaverkoop in vestigingen van Papa John’s”, weet Aniel.    

Hij stelt de vrijheid op prijs die Papa John’s biedt, naast alle centrale ondersteuning en marketing. Lokale acties mogen ze bijvoorbeeld zelf bedenken en qua openingstijden zijn ze ook behoorlijk flexibel.

Op deze donderdagochtend eind april loopt het rond het middaguur al storm. De meeste bestellingen komen online binnen en worden bezorgd, maar de Zoetermeerders weten de nieuwe pizzazaak aan de Oranjelaan ook al snel te vinden. Spontane flinke orders voor bedrijven en lunchbestellingen voor gezinnen wisselen elkaar af. Noa prepareert met zijn team de pizza’s, Aniel rekent ze af. De klanten krijgen alle aandacht. “Eerst zaaien en dan oogsten”, houdt vader zijn zoon voor. “We investeren daarom heel veel in service en kwaliteit.”

Voor Noa smaakt het nu al naar meer. “Deze zaak eerst goed op de rit, en dan de volgende vestiging.”

Op de foto vlnr: Aniel en Noa Koellin