Nieuwe franchiseformule: NR1 webshops

Bert Berkers richtte in 2005 de webwinkel NR1motor.nl (voorheen MLM-Parts) op. Als gepassioneerd motorrijder wilde hij een webshop exploiteren waarbij alle motoronderdelen van ieder merk tegen de beste prijs te koop zouden zijn. Dit jaar is hij begonnen met een franchiseformule.

“De webwinkel NR1motor.nl realiseerde in 2019 een record omzet met een topranking in Google op ‘motoronderdelen’ en een uitstekende score op het gebied van klanttevredenheid (Trustpilot). Het platform van NR1motor.nl dient als voorbeeld voor alle andere NR1 webshops. De franchisepartners maken gebruik van dezelfde technologie, maar dan voor het product van hun keuze”, legt Ferdinand Molenaar namens de franchiseformule uit.

Productgroep

“Wil de franchisepartner zich volledig toeleggen op bijvoorbeeld de productgroep speelgoed, gereedschap of ‘camping’? Dan bouwen wij de NR1 webshop en helpen de franchisepartner met alle essentiële zaken zoals productpresentatie, inkoop, marketing en fulfilment. Afhankelijk van de productgroep, hebben onze franchisepartners circa 10.000+ producten online te koop dus alleen de circa 500 ‘hardlopers’ liggen op voorraad in onze centrale distributiecentrum. Het hoofdkantoor verzorgt ook het fulfilment”, aldus Ferdinand Molenaar. 

Marktgroei

“In Nederland worden circa 242 miljoen online aankopen gedaan per jaar. De totale omzet is ruim 24 miljard euro en de afgelopen 5 jaar is de markt jaarlijks gegroeid met 10%. Deze trend zal de komende jaren doorzetten”, voorspelt Ferdinand Molenaar tot slot.
 

Bekijk ook