Nieuwe franchiseformule: BASE GYM

Boutique-concept BASE GYM is gebaseerd op het high-tech fitness-apparaat de BaseLine: een nieuwkomer op de Nederlandse markt. Sabrina Albert ontwikkelde de BaseLine vanuit haar passie voor sport en fitness, maar hield tijdens het proces de schaalbaarheid en marktpotentie in de gaten. 

Sabrina legt uit: “Omdat ik de BaseLine zelf ontwikkel, produceer en in de markt zet, kan ik mijn eigen strategie bepalen. De BASE GYM boutique-gym was in de eerste instantie bedoeld als testomgeving; een fitness-apparaat verkoop je niet met een goed verhaal alleen, om de kracht en potentie van een nieuw apparaat te kunnen overbrengen moet je je doelgroep ook de gelegenheid bieden het zelf te ervaren.”

Franchiseformule

Het concept vervolgens ook als franchiseformule aanbieden was voor Sabrina een logische stap: “Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het is als je een kleinschalige onderneming wilt starten in de fitnessbranche. De instapmodellen zijn financieel nauwelijks haalbaar, de randvoorwaarden zijn dwingend en soms zelfs ronduit wurgend en je moet een royaal vloeroppervlak tot je beschikking hebben om een service te kunnen bieden die ook echt iets betekent. Daarom heb ik bewust gestreefd naar laagdrempeligheid in alle facetten. De BaseLine is met 2 m2 behoorlijk compact voor een all-in-1 apparaat: met een beperkt aantal vierkante meters kun je al een BASE GYM franchise realiseren.”

BaseLine-apparaat

De basis van het franchiseconcept is het BaseLine-apparaat. En daar is veel over te vertellen, vervolgt Sabrina: “De BaseLine is losjes geïnspireerd op de Pilates Reformer: een effectief en destijds behoorlijk innovatief apparaat voor een full body workout. Het twijfelachtige imago van de Reformer als ‘Middeleeuwse pijnbank’ past echter niet bij de huidige tijdgeest: sporten is populair maar het moet wel cool, hip en fun zijn. Ik heb met de BaseLine een apparaat ontwikkeld dat – naast de benodigde technische voorwaarden – ook aan die eisen voldoet. De BaseLine is gestroomlijnd, ziet er op een technische manier cool en sexy uit. De BaseLine is in de eerste plaats een fitness-apparaat,  maar wel één die tegelijkertijd een lifestyle vertegenwoordigt.”

Bekijk ook