Mijlpaal voor Burger King in Nederland

Gisteren heeft Burger King haar 60e vestiging in Nederland geopend, deze bevindt zich in Spijkenisse. Ook is de bouw van het eerste Zeeuwse Burger King restaurant in Goes recent gestart. Voor 2019 staan de openingen van minimaal 10 nieuwe restaurants op de planning.

Verdere groei

“Wij zijn trots op de opening van Burger King in Spijkenisse en de start van de bouw in Goes. Voor ons is het zeker een reden voor een feestje, maar veel tijd om hiervan te genieten is er niet. In 2019 gaan we minimaal 10 restaurants openen in Nederland en er is zeker nog ruimte voor verdere groei. Na 2019 zullen we ons expansietempo zelfs een tandje opschroeven. Met ons development team zijn we continu op zoek naar geschikte locaties om nieuwe Burger King restaurants te vestigen, zowel in bestaande panden binnen steden, als nieuwbouw locaties daarbuiten”, aldus Hans Miete, Managing Director BKNL.

Spijkenisse

Het 60e Burger King restaurant werd gisteren officieel geopend door wethouder Igor Bal, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid. Voor de franchiseformule was Spijkenisse als vestigingsplaats een logische keuze: “Via social media vernomen we op dat veel WHOPPER fans graag een Burger King restaurant wilden in Spijkenisse. Aan dit soort signalen geven we graag gehoor, zeker omdat we nog geen restaurant in deze regio hadden. Ook wordt de geografische spreiding van Burger King breder. We kunnen niet wachten om de inwoners van Spijkenisse een WHOPPER of Long Chicken te serveren”, aldus Mike Scheffers, districtsmanager bij GR8 restaurants en franchisenemer van dit restaurant.

Nieuw ontwerp en dubbele Drive Thru

Begin december werd in Goes de eerste paal geslagen voor de bouw van het eerste Zeeuwse Burger King restaurant. Dit restaurant zal in april haar deuren gaan openen. Bijzonder aan dit restaurant is dat dit het eerste is volgens het nieuwe ontwerp en wordt uitgerust met een dubbele Drive Thru. Verder zullen de 150 zonnepanelen een bijdrage leveren aan de stroomvoorziening van zowel het restaurant als de auto-laadpalen voor de gasten.

Alle nieuwe restaurants worden uitgerust met orderkiosken, zodat gasten zelf hun bestelling kunnen plaatsen. 

Bekijk ook