International Workplace Group start met franchising in Nederland

International Workplace Group (IWG) kondigt aan te gaan starten met franchising in Nederland. De wereldwijde aanbieder van flexibele werkplekoplossingen – bekend van onder andere Regus en Spaces – wil op deze manier inspelen op het enorme groeipotentieel dat het bedrijf ziet in de Nederlandse markt. Het groeipotentieel komt voort uit een toenemende populariteit in en de groeiende behoefte naar flexibele werkplekoplossingen. Hiermee volgt IWG in Nederland landen als het Verenigd Koninkrijk, waar IWG inmiddels samenwerkt met 5 partners. Ook in Duitsland is het eerste franchisecontract ondertekend.

IWG begint franchising in Nederland

IWG heeft Rob Hogervorst aangetrokken om als eerste kantooroperator van Nederland vanaf 1 oktober 2019 potentiële franchisenemers toegang te bieden tot het uitgebreide IWG-platform. Als onderdeel van de franchisepropositie biedt IWG hen onder andere toegang tot haar sales en marketing platform. Hogervorst zelf deed bijna 10 jaar lang ervaring op als franchisemanager bij de Nederlandse fastfoodketen FEBO.

Annelou de Groot, Development Director van IWG in Nederland is overtuigd van het model: "IWG biedt zowel kleine en middelgrote ondernemers als grote corporate organisaties de mogelijkheid om de sterke groei van ons bedrijf vorm te geven. Wat IWG doet op het gebied van franchising over de hele wereld is uniek. We zien in de landen om ons heen al hoe succesvol de constructie is. Onze propositie is niet alleen een unieke kans voor nieuwe franchisenemers, het biedt bestaande franchisenemers tevens de mogelijkheid hun portefeuille te diversifiëren. Zowel de flexibele kantorenmarkt als de franchisemarkt is in Nederland volwassen geworden. De timing klopt.” 

IWG opende haar eerste franchisevestiging in 2012.

Flexibele werkomgevingen

Flexibele werkomgevingen zijn inmiddels stevig geïntegreerd in de Nederlandse samenleving en bieden bedrijven en hun werknemers flexibiliteit waar en wanneer ze dat nodig hebben. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat het aantal bedrijven dat in Nederland wordt opgericht blijft groeien, het grootste deel hiervan bestaat uit eenmansbedrijven. Tegelijkertijd reduceren ook steeds meer corporates de hoeveelheid vaste kantoorruimte en maken ze steeds meer gebruik van een flexibele schil van werkplekken via flexibele kantooraanbieders. 

Niet alleen landelijk is de vraag naar flexibele werkplekoplossingen de laatste jaren explosief toegenomen - in Nederland is de omvang van de flexibele kantorenvoorraad tussen 2013 en 2018 met 265% gegroeid - ook wereldwijd is deze trend duidelijk zichtbaar. Om deze enorme vraag bij te kunnen benen, heeft IWG besloten haar franchisepropositie versneld ook in Nederland uit te rollen. 
Op de foto: Annelou de Groot en Rob Hogervorst

Bekijk ook