“Ik kan met 24 jaar ervaring een boek schrijven”

Danny Pellegrom is 5 jaar geleden gestart als franchisenemer bij De OpbodMakelaar in Elst. Danny was hypotheekadviseur en makelaar en tijdens zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging kwam hij dit concept tegen op internet. “Ik was op zoek naar een nieuw concept in de makelaardij, het was crisis in de woningmarkt en het traditionele werkte niet meer. Een full-service concept met verkopen per opbod met een transparante biedingsmodule op de eigen website was en is nog steeds uniek. Overigens zie je juist nu in een volledig gewijzigde woningmarkt dat het verkopen per opbod juist nu ook heel goed werkt”, vertelt de 47-jarige Danny. 

Op de vraag wat zijn ervaringen als franchisenemer van de afgelopen 5 jaar zijn, reageert Danny: “Regelmatige meetings brengen nieuwe inzichten. De organisatie staat open voor vernieuwingen, met elkaar maken we het concept sterker. Verder hebben we vrijheid in het concept. In de praktijk blijkt het moeilijker dan verwacht om nieuw aanbod te generen, doch dat is inherent aan de tijd. Een goed netwerk is enorm belangrijk.”

Toekomstplannen

Danny vertelt over zijn toekomstplannen het volgende: “Ik wil graag groeien, maar niet te hard. Ik wil de service aan mijn klanten kunnen blijven bieden die ze van mij gewend zijn. Mogelijk in een verdere toekomst een buitendienstmedewerker die mijn bedrijf kan versterken.”

Anekdote

Op de vraag of Danny een leuke anekdote heeft die hij zou willen delen, antwoordt hij: “Ik kan met 24 jaar ervaring in het vak een boek schrijven…. Het mooiste van dit vak is wanneer zowel de verkoper als koper heel gelukkig zijn met de overdracht van een woning en de begeleiding die ik daarbij heb gedaan van A tot Z. Wanneer iedereen goed geholpen is en beide partijen verder kunnen gaan met een nieuwe fase in hun leven, dan rij ik als blij en tevreden man weg bij de notaris na de overdracht. En niet te vergeten, iedere verkoop/aankoop is anders, de woningmarkt blijft veranderen waardoor je zelf ook nooit kan blijven stilstaan, je moet daarop kunnen inspringen.” 

Tips voor startende franchisenemers

Tot slot heeft Danny tips voor startende franchisenemers: “Houd je financiën in de gaten, let goed op waar je aan uitgeeft, maar wees ook niet te bang om te investeren. Om naam te maken zal je echt moeten investeren. En investeer ook in netwerken, daar kun je ‘een constante’ uit halen.”