(Her)openingen voor Primera-vestigingen

Nadat op 14 oktober de 500e vestiging van Primera werd geopend, heeft Primera niet stil gezeten. De afgelopen periode zijn er 2 nieuwe vestigingen geopend en 5 vestigingen heropend.

Nieuwe openingen

Op 28 oktober is Primera ’t Spil in Monnickendam geopend. “Primera heeft hiermee weer een plaats uit de ‘witte vlekken’ waar we niet zaten ingevuld. De openingsomzet en klantenaantallen zijn erg hoopvol”, vertelt een woordvoerder van Primera. Myrthe Klein, en haar vader Arjan Klein die een aantal slijterijen exploiteert, zijn de ondernemers van deze 80 m2 grote Primera winkel. 

Op 15 november is een nieuwe winkel geopend in het Stadshart in Zoetermeer. “Door de aanwezige concurrentie en de hoge huurprijzen was dit altijd lastig voor Primera om in te vullen. De marktomstandigheden zijn de afgelopen jaren dusdanig veranderd dat de ruimte er nu wel is. Djan Bogosian wilde graag deze winkel starten. In de helft van de voormalige KPN winkel aan de Noordwaarts is een fraaie compacte maar complete Primera winkel gebouwd”, aldus de woordvoerder.

Heropeningen

Op 20 oktober is Primera Pijpers te Apeldoorn na een upgrade heropend. “De winkel is voorzien van een nieuwe PVC vloer, LED verlichting en de routing en lay-out zijn aangepast. Er zijn extra productgroepen, waaronder pasfotoservice en E-sigaretten, toegevoegd. Eigenaar John Pijpers is weer ‘helemaal happy met zijn winkel’ gaf hij na de opening aan”, vertelt de woordvoerder.

Primera Nolenslaan in Schiedam is in januari 2017 toegetreden tot Coöperatie Primera. Onlangs is deze winkel verbouwd naar het Primera winkelconcept. Op 21 oktober is de winkel heropend voor de consument. 

Op 28 oktober is de vergrote winkel van Hans Troostheide in Beek Macado Centre geopend. “Deze winkel is op 12 april 2017 geopend na verplaatsing naar een grotere en betere locatie nabij de Albert Heijn. Tijdens de afbouw van de winkel in april bleek dat Bruna weg ging uit het winkelcentrum. In eerste instantie dachten we dat we de vrijgekomen omzet van de Bruna in de nieuwe winkel op konden vangen. Als snel bleek dat de vraag groter was als wat we dachten. Het naastgelegen pand was beschikbaar maar te groot. Dit pand is gesplitst in een deel voor Primera en de resterende meters zijn naar EyeWish / Pearle gegaan (optiek)”, legt de woordvoerder uit. 

Op 3 november is de  Primera Vathorst in Amersfoort verhuisd naar een nieuwe locatie in het winkelcentrum. Ondernemers van deze vestiging zijn het echtpaar  Jeroen en Henriette Brandsen.

Op 11 november is Primera Sandra in Bleiswijk heropend. Onderneemster van deze vestiging is Agnes Brandenhorst. “De mogelijkheid werd geboden om de winkel fors te vergroten doordat de bakker verplaatst werd en Jumbo ging verbouwen. De routing en lay out zijn compleet aangepast en de winkel is voorzien van het laatste Primera interieur concept”, aldus de woordvoerder.
Op de foto: Primera Pijpers te Apeldoorn

Bekijk ook