“Groei is belangrijk, maar niet ten koste van kwaliteit”

De 34-jarige Richard Sommer heeft in december zijn 3e vestiging van Straetus geopend in Arnhem. Richard is in 2009 gestart bij Straetus en inmiddels is hij met zijn vestigingen actief in de regio’s Zutphen, Apeldoorn, Deventer en Arnhem. Tijd voor een interview met deze franchisenemer.

Waarom heb je voor een 3e vestiging gekozen? 

“De keuze maak je zodra de kans zich voor gaat doen, ik wil graag doorgroeien binnen de formule en de oud-eigenaar van de vestiging had andere toekomstplannen gericht op het buitenland. Wij hadden veelvuldig contact met elkaar en zodoende kwam het tot stand.”

Hoe verdeel jij je tijd over de 3 vestigingen? 

“Het verdelen van de tijd en aandacht binnen de vestigingen is een natuurlijk proces, wij eisen veel van onszelf op het gebied van resultaat, communicatie en de werkwijze die wij hanteren om opdrachtgevers bij te staan. Onze dienstverlening kenmerkt zich door proactief te acteren. Dit betekent dat processen zo zijn ingericht dat de verantwoordelijk ook bij onze medewerkers komt te liggen en we merken dat met de juiste medewerkers dit ten goede komt van het resultaat en de dienst die wij leveren. Zodoende kan ik als eigenaar bijspringen en acteren wanneer dit nodig is, aangezien wij door onze systemen vroegtijdig signaleren en kunnen acteren.”

Hoeveel personen zijn er werkzaam binnen de vestigingen?

“Op dit moment zijn wij met 6 personen actief binnen onze vestigingen. Dit heeft te maken met het Straetus software systeem dat in eigen beheer is gebouwd om dossiers te behandelen. Dit gebeurt effectief en overzichtelijk, op deze manier is er de mogelijkheid om op arbeid en kosten te besparen als ondernemer.”

Wat zijn jouw ervaringen als franchisenemer tot nu toe?

“De ervaringen zijn positief, een markt waarin enorm veel ontwikkelingen zijn, veel kansen worden gecreëerd en waarin het prettig is om lokaal actief te kunnen zijn, maar toch landelijke slagkracht te hebben om succesvol te zijn.”

Wat is jou meegevallen? 

“De bereidheid en het enthousiasme van het bedrijfsleven om met onze dienstverlening aan de slag te gaan, zeker gezien de concurrentie in onze markt die soms een verwachtingspatroon creëert die ze nimmer kunnen waarmaken en waardoor het bedrijfsleven vervelend genoeg teleurgesteld wordt in de wijze waarop andere partijen zich manifesteren. We zien dat ondernemend Nederland kwaliteit en professionaliteit gelukkig nog steeds erkennen.”

Wat zijn jouw toekomstplannen voor de korte & lange termijn?

“Op korte termijn wil ik graag in Arnhem doorgroeien tot een stabiele en kwalitatief goede partner voor het bedrijfsleven. Op de lange termijn wil ik in mijn verzorgingsgebied toonaangevend zijn en voor het bedrijfsleven de partner op het gebied van debiteurenbeheer zijn.”

Heb jij tips voor franchisenemers die meerdere vestigingen willen openen?

“Groeien als franchisenemer is belangrijk, echter het moet nimmer ten koste gaan van de kwaliteit van het product of de dienstverlening die je levert. Daarnaast zorg dragen dat je goede mensen om je heen hebt die (waar nodig) kritisch zijn en zorgen dat je in balans blijft als mens en als ondernemer.”