Franchisenemers Marskramer in de problemen door te weinig geleverde goederen

De Marskramer-franchisenemers zijn in de problemen gekomen doordat er te weinig spullen worden geleverd door Audax. Audax heeft afgelopen april de Marskramer-keten overgenomen van de Blokker-holding. Franchisegever Audax heeft bij de overname beloofd om 95% van de goederen te leveren, in de praktijk blijkt dit niet te lukken. "Audax levert maar 160 artikelen, terwijl er zeker 4.000 benodigd zijn", aldus een franchisenemer.

Om het tekort op te vangen, trekken franchisenemers zelf het land in om artikelen in te kopen. Een deel wordt online besteld, maar wat niet online besteld kan worden, moeten de franchisenemers zelf halen. Een franchisenemer die anoniem wil blijven vertelt: "Na sluitingstijd rijd ik rond met een busje op zoek naar spullen. Net als in de jaren zeventig."

Momenteel bestaan er nog 44 Marskramer-vestigingen verspreid door Nederland, dit zijn allemaal franchisenemer-vestigingen. Naast deze 44 vestigingen heeft de Audax Groep ook 25 vestigingen van de Prima, 17 vestigingen van Novy en 6 vestigingen van Toys2Play overgenomen. Al deze winkels hebben last van hetzelfde leveringsprobleem.

Audax betreurt de mogelijke leveringsoverlast maar geeft aan dat dit niets met de huidige financiële situatie van het bedrijf te maken heeft, deze is namelijk per dit jaar weer op orde en zijn ze schuldenvrij.