Franchisenemer verkoopt 156 vestigingen aan Intergamma

Intergamma, bekend van de formules Gamma en Karwei, heeft de overname van Van Neerbos Groep (VNG) afgerond. Op 12 juli heeft de Belgische Mededingingsautoriteit de overname goedgekeurd. De Autoriteit Consument en Markt ging al eerder akkoord. VNG was voor de overname met 156 bouwmarkten de grootste franchisenemer van Intergamma. Door de overname wordt Intergamma een gemengd bedrijf met zowel eigen winkels als franchisenemers.

Nieuwe concepten

Intergamma gaat de komende maanden verder invulling geven aan de integratie van de 2 bedrijven. Door de overname kan Intergamma haar groeistrategie versneld uitvoeren. Deze strategie bestaat uit 3 pijlers; het verbeteren van positionering van de winkelformules Gamma en Karwei, e-commerce en het assortiment. Voor beide winkelformules zijn nieuwe concepten ontwikkeld en getest. Hierdoor krijgen de formules Gamma en Karwei meer een eigen karakter en assortiment. Zo zal Karwei zich meer richten op woningdecoratie en Gamma op grote bouwklussen. In de komende jaren zullen de nieuwe winkelconcepten worden ingevoerd de winkels in Nederland en België. 

E-commerce

Daarnaast blijft Intergamma investeren in e-commerce. Dit heeft er al toe geleid dat alle verkoopkanalen, zoals de winkels, de apps en online, op elkaar aansluiten. Hierdoor kunnen klanten zich op allerlei manieren oriënteren en producten aanschaffen (crosschannel). Als gevolg van deze strategie wist Intergamma vorig jaar een online omzet te behalen van €94 miljoen.