Franchiseformules in de prijzen bij ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland

De categoriewinnaars van de publieksprijzen ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland 2018-2019 en ABN AMRO Webshop Awards 2018-2019 zijn bekend. Bijna 215.000 consumenten gaven gehoor aan de oproep om uit 450 retailers hun favoriete winkelketens en webshops te kiezen. Met als resultaat 29 categoriewinnaars voor ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland en 24 categoriewinnaars voor ABN AMRO Webshop Awards Nederland. 

De prijsuitreiking vond gisteren plaats in Circl: het circulaire paviljoen van hoofdsponsor ABN AMRO in Amsterdam. Naast de categorieprijzen zijn ook de ABN AMRO Retail Sustainability Award en ABN AMRO Best Newcomer Award uitgereikt. 

Beste Winkelketen van Nederland

Franchiseformules die in de prijzen zijn gevallen bij Beste Winkelketen van Nederland zijn onder andere: Specsavers (Audiciens), Primera (Cadeau, Leeswaren en Kantoorartikelen), Welkoop (Tuin en Dierenspeciaalzaken), Etos (Drogisterij), Expert (Elektronica), Gall & Gall (Eten & Drinken Speciaalzaken), La Place (Eten & Drinken To Go), Shoeby (Kindermode), Eye Wish Opticiens (Optiek), Intertoys (Speelgoed & Games) en Runnersworld (Sport). 

Webshop Awards 

Franchiseformules die in de prijzen zijn gevallen bij Webshop Awards zijn onder andere: Welkoop (Tuin en Dierenspeciaalzaken), Shoeby (Kindermode), Pearle Opticiens (Optiek), Albert Heijn (Supermarkten) en HEMA (Warenhuis).

Reacties

Directeur van Specsavers Nederland, Remko Berkel: “We zijn ongelooflijk trots op het winnen van deze award! Dat we dit jaar wederom zijn uitgeroepen tot beste audicien is ongelooflijk en bevestigt eens te meer dat onze strategie klopt. We willen klanten niet alleen de beste prijs bieden, maar ook de beste hoorzorg leveren. Die combinatie slaat aan en wordt gewaardeerd door de consument.’’ 

“We hebben gewonnen in alle vier de categorieën waarin we konden winnen", zegt Bert Bargboer, algemeen directeur bij Welkoop. “Daar zijn we ongelofelijk blij mee. En voor de vijfde keer Beste Dierenspeciaalzaak worden is wel heel bijzonder. Klanten waarderen ons brede en betaalbare assortiment met ons eigen merk en alle bekende A-merken, net als onze service en het deskundige advies door onze medewerkers in de winkels.”

Expert-directeur Dik Pijl reageert: “We zijn hier super trots op. Een award die duidelijk aangeeft dat Expert bestaat uit echte ondernemers, die nog volop bezig zijn met hun klanten. Klantgericht, persoonlijke aandacht, persoonlijke benadering en een hoge servicegraad maken dat klanten Expert ook dit jaar weer gekozen hebben tot Beste Winkelketen.”

Het vervolg

De winnaars van de categorieprijzen zijn genomineerd om overall winnaar te worden van de titel ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland of de ABN AMRO Webshop Awards Nederland. Consumenten kunnen de categoriewinnaars van 17 september tot en met 16 oktober blijven beoordelen. Wie winnaar wordt van de titel ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland en welke retailer de ABN AMRO Webshop Awards Nederland in de wacht sleept, wordt bekendgemaakt op het ABN AMRO Retailer of the Year gala dat op donderdag 18 oktober plaatsvindt op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord. Ook worden dan de vakprijzen ABN AMRO Beste Retail Executive en ABN AMRO Beste Retail Managementteam uitgereikt.