Franchise Expo Paris: focus op professionele omscholing

De aandacht van de Franchise Expo Paris gaat in het bijzonder uit naar professionele omscholing. Cijfers tonen aan dat 44% van de Fransen die een bedrijf wil starten, overweegt om dit te willen doen in de vorm van een franchiseformule. Vandaag de dag willen 2 van de 3 Fransen van loopbaan veranderen. In deze context denkt een werknemer of zelfstandige steeds vaker aan de start van een franchiseonderneming. De reden? Gecontroleerd risico aangaan met goede begeleiding. 

"Een franchisenemer staat niet alleen tijdens zijn eerste stappen als bedrijfsleider. De franchiseformule biedt drievoudig voordeel aan ondernemers, die kunnen rekenen op ondersteuning en autonomie terwijl risico’s geminimaliseerd worden", aldus Chantal Zimmer, directeur van de Franse Franchise Federatie. 

Franchise Expo Paris

De Franchise Expo Paris is de grootste internationale franchisebeurs, die plaatsvindt van 25 t/m 28 maart in Parijs. Tijdens de beurs zijn ruim 560 exposanten, waaronder ruim 480 merken, aanwezig. De beurs in 2018 telt 140 nieuwe exposanten en 90 vertegenwoordigde sectoren, waarvan 3 hoofdsegmenten: catering (19% van de exposanten), diensten (12%) en levensmiddelenhandel (11%). Maandag 26 maart staat in het teken van het thema ‘Omscholing faciliteren dankzij franchising’. Daarnaast worden in de ruimte ‘Franchise scholing’ concrete thema’s behandeld, zoals ‘Succesvolle omscholing. Eerst werknemer, nu franchisenemer: het werkt’ (25 maart), of ‘Van werknemer tot bedrijfsleider: een succesvolle omscholing’ (27 maart). 

“Het beursprogramma is gericht op de realisatie van projecten, met behulp van didactische conferenties, case studies en persoonlijke ondersteuning aangepast aan elk professioneel project. Vorig jaar was 76% van de bezoekers van plan om het aankomende jaar een project te realiseren!”, verklaart  Sylvie Gaudy, beursmanager van de Franchise Expo Paris.