Eerste Dunkin’ Donuts in Nederland vanmorgen geopend

De eerste Dunkin’ Donuts in Nederland is vanochtend geopend. Aan de Amsterdamse Nieuwendijk bevindt zich de eerste Nederlandse vestiging en direct ook de eerste ter wereld dat volgens de nieuwste internationale huisstijlelementen is vormgegeven.

De Amerikaanse leiding van Dunkin’ Donuts was voor deze primeur naar Amsterdam gekomen om samen met de Nederlandse franchisenemer de winkel te openen voor het publiek. De eerste bezoeker die in de rij voor de winkel stond, kreeg de eer het lint door te knippen en de winkel officieel te openen. De eerste 100 klanten winnen een jaar lang gratis donuts. Ook gedurende de dag maken bezoekers kans op deze prijs. 

Nabil Besali, CEO van Amba Daoud BV en master franchisenemer van Dunkin’ Donuts in Nederland, vertelt: ‘’Deze opening in Amsterdam markeert de verdere groei van Dunkin’ Donuts in Nederland, waarvan we er 25 willen openen de komende jaren. We kijken er naar uit Dunkin’ Donuts onderdeel te laten uitmaken van het dagelijkse leven van onze bezoekers en een sterke relatie op te bouwen met de lokale omgeving waar we ons vestigen.”

“De opening van deze eerste Dunkin’ Donuts in Nederland is een belangrijke mijlpaal,’’ zegt Bill Mitchell, President Dunkin’ Brands International. ‘’We zijn trots op de samenwerking met onze Nederlandse partner die een belangrijke rol gaat spelen in het op de kaart zetten van ons merk in Nederland. Het is fantastisch dat de eerste Dunkin’ Donuts opengaat in hartje Amsterdam, een prachtige stad. We zijn benieuwd hoe bezoekers zullen reageren op de inrichting van de winkel die is vormgegeven volgens onze nieuwe internationale huisstijl. Uiteraard is het ook spannend hoe ons assortiment in de smaak zal vallen bij het Nederlandse publiek.”

Over Dunkin’ Donuts

Dunkin’ Donuts is opgericht in 1950 en telt meer dan 12.200 winkels in 45 landen wereldwijd. Europa telt 240 Dunkin’ Donuts winkels die zijn gevestigd in Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Georgië, IJsland, Luxemburg, Polen, Rusland, Spanje, Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en nu dus ook in Nederland.

Bekijk ook